MoFuse converteert websites automatisch voor de iPhone

MoFuse is een dienst die je bestaande website in een paar seconden kan aanpassen voor de iPhone. De dienst is gratis en vereist nauwelijks ontwikkeltijd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

MoFuse converteert websites voor iPhoneHet aantal websites dat is aangepast voor de iPhone zou de komende weken wel eens explosief kunnen groeien. Een nieuwe dienst met de naam MoFuse past websites namelijk in een paar seconden aan. Dat bespaart tijd en kosten, want voorheen moest je de aanpassingen automatisch doen. De mobiele MoFuse-versie van een website kan na het aanmaken in een apart subdomein worden geplaatst. Voor geavanceerde websites zul je nog wel wat aanpassingen moeten doen, maar voor de doorsnee blog of nieuwssite voldoet het prima.

MoFuse maakte websites al langer geschikt voor mobiel gebruik. Dat leverde een algemeen uiterlijk op; eigenlijk was het niet meer dan een gekrompen versie van de originele website. De nieuwe iPhone-dienst biedt net iets meer: het geeft je website de look-and-feel van de iPhone-gebruikersinterface. Mocht de tekst toch niet goed leesbaar zijn, dan kunnen bezoekers via de knop Full HTML de originele webpagina zien.

MoFuse kan de mobiele site eventueel ook voor je hosten, waarbij je de URL websitenaam.mofuse.mobi krijgt toegewezen. De dienst is gratis, maar MoFuse kan wel mobiele advertenties van AdSense Mobile en AdMob in je website plakken. Via een Revenue Sharing Program kun je als websitebeheerder 50% daarvan in eigen zak steken. TechCrunch liet een demo door MoFuse maken die online te bekijken is.

Meer info: MoFuse

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:41
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.