Luister gratis naar Bollywood-muziek met de Gaana web-app

De website van Gaana.com heeft nu een web-app. Hierdoor kun je op je iPad ook naar het Indische muziekaanbod luisteren, zonder ervoor te hoeven betalen.

GaanaBen jij iemand die iedere Bollywood-film en bijbehorende soundtrack in huis heeft, dan is de nieuwe web-app van Gaana.com misschien iets voor jou: deze verleent toegang tot het volledige muziekarchief van de site. Toegegeven: Gaana.com richt zich op een nichepubliek. De muziekstreamsite biedt wel een algemene muziekbibliotheek aan, maar lijkt zich vooral te richten op Indische nummers. Dit zijn ook de nummers die door iedereen op de website te beluisteren zijn, terwijl je voor westerse muziek in de Verenigde Staten moet zijn.

Je maakt gebruik van de web-app door naar Gaana.com te gaan in de browser van je iPad. Eenmaal daar aangekomen krijg je een muziekbibliotheek te zien die je kunt sorteren op verschillende parameters. Zo kun je zien welke nummers er in India populair zijn, of waar Amerika en de rest van de wereld naar luisteren. Met een aantal knoppen aan de linkerzijde kun je muziek sorteren op genre, artiesten en albums.

Heb je een nummer gevonden dat je bevalt, dan hoef je er enkel op te drukken om te beginnen met spelen. Nummers die volgen in de lijst waar je dit deed spelen automatisch daarna af. Heb je een gratis account op deb website aangemaakt, dan kun je ook je eigen afspeellijst samenstellen.

Misschien heeft het te maken met de alfa-status van de website, maar op het moment is de dienst kosteloos te gebruiken. De enige limitering waar wij tegenaan liepen, was dat wij niet naar sommige Amerikaanse artiesten mochten luisteren, omdat ons ip-adres zich in Nederland bevond. Reclame lijkt op het moment ook nog maar weinig aanwezig te zijn op de website. Het is een prima alternatief op muziekstreamservices zoals Spotify, mits de muziekstijl je ligt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2011, 16:32
Categorie Apps
Onderwerpen india, muziek, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.