Lancering iPad in Nederland en België: lange rijen (maar niet overal)

In Nederland en België is de iPad officieel gelanceerd. De rijen varieerden van een handjevol mensen tot ruim honderd mensen in plaatsen als Den Bosch en Amsterdam.

amac den boschVanochtend is in Nederland, België en nog eens zeven andere landen de iPad in de verkoop gegaan. De foto hiernaast toont de situatie bij A-Mac in Den Bosch, waar zo’n 125 mensen in de rij stonden. Pas vanochtend mochten de winkels de prijzen bekendmaken en daarbij bleek dat ze zowel in Nederland als in België op hetzelfde niveau liggen als Apple eerder had aangekondigd, dus vanaf €499 voor het goedkoopste Wi-Fi-model.


Bij iCentre Amsterdam CS stonden vanochtend om 8:00 uur al zo’n 100 mensen in de rij om een iPad te kopen. Een paar honderd meter verderop had zich bij MacHouse alvast een rij van zo’n twintig mensen gevormd om pas rond 9:00 uur een iPad te kunnen kopen.

wachtrij-fnac Bij A-Mac Amersfoort ook behoorlijke drukte: zo’n 80 mensen. Binnen is het dringen, ook bij Saturn in Tilburg. Maar er zijn kansen genoeg om een iPad te kopen, want er lijkt voldoende op vorraad te zijn: bij Fnac Leuven stonden 31 mensen in de rij voor een voorraad van 80 stuks. De foto hiernaast is van een andere Fnac, die in Brussel. In Hasselt stonden tussen de 30 en 40 mensen te wachten. Wie nog lastminute een iPad wil halen kan prima terecht bij MediaMarkt Maastricht: er zijn 150 stuks op voorraad, maar nog geen kip te bekennen.

Het weer zat de vroege winkelaars in ieder geval mee: om 8:00 uur scheen er al een lekker zonnetje. Wie pech had moest binnen staan in een winkelcentrum, zoals bij YouMac in Eindhoven.

Zelf heb ik een kort filmpje gemaakt van de wachtrij bij iCentre bij Amsterdam CS:

icentre amsterdam
iCentre in Amsterdam, eigen foto

icentre amsterdam 2
iCentre in Amsterdam, eigen foto

mediamarkt rotterdam
De wachtrij bij MediaMarkt Rotterdam, foto: Patrick van Wijk

ifactors breda
iFactors in Breda, foto: Luciën Valke

haarlem
Grote Markt in Haarlem, foto: Maarten van Barneveld

T-Mobile heeft een uitgebreidere internetpagina geopend waarop ze meer informatie geven over de iPad. Voorheen was het één pagina met informatie over de internetbundels. Nu zijn het tien pagina’s, maar de iPad zelf verkopen ze nog steeds niet. Je kunt ervoor terecht bij de Apple-verkooppunten of de Apple Store. Maar daar is op het moment van schrijven de iPad nog steeds niet te bestellen.

Update: iCentre meldt dat ze vanmiddag tussen 13:00 en 14:00 uur alweer nieuwe voorraad iPads krijgen.
Update 2: In België blijkt vooral het duurste model 64 GB iPad 3G + Wi-Fi het meest populair. Maar uit een inventarisatie van ZDNet blijkt dat de Belgen niet zo warmliepen voor de iPad: rijen van slechts 15 kopers waren geen uitzondering.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

170 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.