iPhone-bezitters volgens statistieken goed voor 12 miljoen iPad-verkopen

Uit een onderzoek van AdMob blijkt dat 16% van de iPhone-bezitters interesse heeft om binnen zes maanden een iPad te open. Omgerekend zou het gaan om 12 miljoen iPads.

ipadWie gaat de iPad kopen? Uit een onderzoek van AdMob blijkt dat het vooral bestaande iPhone-bezitters zijn. AdMob ondervroeg 960 smartphone-savvy mensen welk apparaat ze de komende zes maanden willen kopen. Daarbij bleek 16% van de iPhone-bezitters geïnteresseerd om een iPad te kopen, terwijl het bij Android-gebruikers maar 6% was. Maar we moeten de cijfers ook niet overdrijven, want onder Palm Pre-gebruikers (webOS) was ook nog een behoorlijk percentage geneigd om een iPad te kopen: 11 procent.
Bekijk je het echter van de andere kant, dan is het percentage van 16% toch indrukwekkend. Omgerekend naar de hele iPhone-populatie gaat het om enorme aantallen: het zou betekenen dat Apple alleen al aan de huidige iPhone-bezitters 12 miljoen iPads kan verkopen.


Een ander opmerkelijk cijfer uit de statistieken van AdMob, was trouwens dat de belangstelling voor de iPod touch veel groter is. Van de ondervraagde iPhone-bezitters gaf 24 procent an dat ze de aankoop van een iPod touch overwegen. Bij gebruikers van webOS was dat 22% en bij Android 12%.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 februari 2010 om 17:49
Categorie
Providers
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.