iDongle: boot dongle voor iPhones/iPods met tethered jailbreak

Mribreakit heeft een iDongle in elkaar geknutseld waarmee tethered gejailbreakte iPhones en iPods Touch zonder tussenkomst van een computer op kunnen worden gestart.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Eerder kon je al bij ons lezen dat Geohot overwoog om een boot dongle te bouwen, waarmee tethered gejailbreakte iPhones en iPods Touch ook zonder tussenkomst van een computer op te starten zouden zijn. Hoewel Geohot niets meer bekend heeft gemaakt over dit eventuele project, lijkt @Mribreakit nu toch een dergelijke dongle in elkaar te hebben geknutseld.


De werking van de iDongle is eenvoudig: zet de tethered gejailbreakte iPhone of iPod Touch aan, sluit de iDongle aan als je het iTunes-logo op het scherm ziet, wacht totdat de LEDs stoppen met knipperen en koppel de iDongle los of wacht totdat de iPhone of iPod Touch opstart. Volgens de maker kan de iDongle zelfs een iPhone of iPod Touch voor het eerst jailbreaken en hacktiveren als dit nog niet gebeurd is (voor de apparaten waarvoor een jailbreak beschikbaar is).

Momenteel heeft Mribreakit een dozijn (werkende) prototypes. Om ze in grotere hoeveelheden te kunnen produceren, tegen een zo laag mogelijke prijs, hoopt de maker op donaties via zijn website of op mensen die voor een goede prijs een prototype aan willen schaffen.

iPhones 3GS’en die na (circa) week 40 zijn geproduceerd, de 2e generatie iPod Touch met een modelnummer dat begint met MC en de 3e generatie iPod Touch zijn over het algemeen alleen tethered te jailbreaken. Alle genoemde modellen worden door de iDongle ondersteund op firmware 3.1, 3.1.1 en 3.1.2. Als er een jailbreak voor firmware 3.1.3 beschikbaar wordt gemaakt, kan de iDongle gemakkelijk via USB een update ontvangen.

Verklarende woordenlijst:

  • Tethered-jailbreak: de term tethered heeft in deze context niets te maken met het delen van de internetverbinding tussen een iPhone en een desktop-computer. Een Tethered-jailbreak wil zeggen dat de iPhone of iPod steun nodig heeft tijdens het opstarten van een gejailbreakt bestandssysteem van een ander apparaat (om code te kunnen injecteren). Over het algemeen betekent dit, dat je de iPhone of iPod met een computer moet verbinden en blackra1n of redsn0w moet gebruiken om het commando te versturen om op te kunnen starten. Je gegevens en dus ook via Cydia geïnstalleerde programma’s zoals bijvoorbeeld een unlock blijven op deze manier behouden.
  • Semi-tethered-jailbreak: ook een semi-tethered-jailbreak wil zeggen dat de iPod of iPhone tijdens het opstarten voor een gejailbreakt bestandssysteem steun nodig heeft van een ander apparaat. Het verschil met een normale tethered-jailbreak is dat het daarnaast mogelijk is om zonder hulp van een ander apparaat op te starten met een niet-gejailbreakt bestandssysteem.
  • Untethered-jailbreak: dit is de jailbreak die we het liefst zien, waarvoor geen hulp van een ander apparaat nodig is tijdens het opstarten. Voor een untethered-jailbreak is het vereist dat de chain of trust tijdens het eerste stadium van het opstartproces (de bootrom) gebroken wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 maart 2010 om 17:20
Categorieën
iDevices, Jailbreak
29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.