Idee voor een iPhone-applicatie: Drink & Surf

Nederlandstalige webapplicaties zijn er nog niet zoveel, of het moet de onvolprezen iHome zijn. Onderuitgezakt rondsurfend op internet (ik moest wel) kwam ik een berichtje tegen met de intrigerende naam Drink & Surf: Roundup of Bars With Free WiFi. Ha, eindelijk een iPhone-applicatie die alle café’s met gratis Wi-Fi op een rijtje zet? Helaas, het […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Nederlandstalige webapplicaties zijn er nog niet zoveel, of het moet de onvolprezen iHome zijn. Onderuitgezakt rondsurfend op internet (ik moest wel) kwam ik een berichtje tegen met de intrigerende naam Drink & Surf: Roundup of Bars With Free WiFi. Ha, eindelijk een iPhone-applicatie die alle café’s met gratis Wi-Fi op een rijtje zet? Helaas, het gaat niet om een applicatie maar om een simpele opsomming, die je zelf in een notitie zult moeten plakken als je het op de iPhone wilt meenemen. En het aanbod is ook wat beperkt: het geeft alleen wat adresjes in Los Angeles.

Toch zou het een mooi idee zijn: als nu eens alle restaurants, café’s en hotels met gratis Wi-Fi op een rijtje werden gezet, in een applicatie die je makkelijk online kunt raadplegen en liefst ook nog als native applicatie op je iPhone kunt meenemen. Niet alleen de adressen in Nederland, maar van alle populaire steden en vakantiebestemmingen, zodat je het nuttige met het aangename kunt verenigen. Eigenlijk is zo’n directory van gratis hotspots er natuurlijk al: FON heeft een wereldwijd netwerk van hotspots waar je gratis gebruik van kunt maken als je zelf ook meedoet. Maar echt gezellig zijn de plekken niet; meestal kom je bij een flatgebouw in een buitenwijk terecht, waar Rodrigo op de 7e verdieping een FON-router op zijn belabberde ADSL-lijntje heeft aangesloten. Even mail ophalen is zelfs dan een grote uitdaging. We generaliseren uiteraard, maar onze vakantie-ervaring in Italië had er wel veel van weg. Is Drink&Surf een ideetje voor iHome, SossieNL?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 21:08
Categorieën Achtergrond, Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.