iPhone-aankondigingen: waar blijft de iPhone in Nederland?

Inmiddels zijn er 53 landen bekend die de iPhone al hebben of dit jaar nog zullen krijgen. Waar blijft Nederland? In ieder geval dit jaar nog, zo blijkt uit een persbericht van Apple zelf.

iPhone NederlandDoor de Orange-aankondiging voor België gisteren zijn er nu in totaal 53 landen waar de iPhone straks beschikbaar zal zijn. Ondertussen blijft het maar stil bij T-Mobile, de gedoodverfde Nederlandse iPhone-aanbieder. Ook bij andere operators blijft het stil, terwijl er in andere landen al wel vage aankondigingen over “later dit jaar” zijn gedaan. Gaan we de iPhone überhaupt dit jaar nog krijgen? “Ja!”, zegt iPhoneclub-bezoeker Matthijs. “Kijk maar eens naar dit persbericht.”

Matthijs verwijst naar een op het eerste gezicht nogal oninteressant persbericht over de prijsverlaging van de iPod Shuffle. Maar kijk eens goed, onderaan staat in de grijze lettertjes te lezen: “Daarnaast zal Apple dit jaar de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.” Het gaat hierbij vast niet om een per ongeluk vergeten, vertaalde regel uit een Amerikaans persbericht uit 2007. Ook in recente persberichten staat de zin er nog steeds in. OK, niets nieuws zul je zeggen, maar het is toch de eerste, officiële bevestiging van Apple HQ zelf dat we dit jaar toch echt een iPhone gaan krijgen in Nederland.

Applelot heeft een lijst gemaakt van de iPhone-landen: die is inmiddels gegroeid tot 53 stuks, waarbij Ivoorkust, Reunion, Jordanië, Frans Guyana, Saint Kitts en Nevis (waar ligt dat nou weer? Ah daar!) allemaal zijn voorzien. Landen die normaalgesproken niet vooroplopen bij nieuwe toestelaankondigingen (Egypte, Portugal) zijn zelfs DUBBEL voorzien. Het lijstje, ongetwijfeld weer opgesteld door een Amerikaan, zou wel eens kunnen vertekenen: bij België staan Orange en Mobistar er tweemaal op. Overigens nog een klein item dat we gisteren bij de Orange-aankondiging niet hebben genoemd: Oostenrijk heeft er een officiële aanbieder bijgekregen. T-Mobile was al actief in het Alpenland, en nu is Orange daar dus bijgekomen.

Met dank aan Matthijs voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2008, 9:53
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.