Gratis dagblad De Pers komt met iPad-website

De web app iPers wordt gevuld met artikelen uit de krant en van de normale website van de krant, aangevuld met extra content die speciaal is gemaakt voor de iPad.

De PersGratis krant De Pers komt vanmiddag met een speciale website voor de iPad. In plaats van een native applicatie heeft de krant er voor gekozen een nieuwssite te maken die helemaal is aangepast op het touchscreen van het Apple-tablet.

De website i-Pers.nl wordt gevuld met artikelen uit de krant en van de normale website van de krant, aangevuld met extra content die speciaal is gemaakt voor de iPad. Ook is het mogelijk om de papieren krant als pdf te downloaden en is het archief beschikbaar.

De website is nu nog in een betafase en De Pers vraagt gebruikers hun ervaringen te delen met de krant. Met deze input zal de site in de toekomst verder worden uitgebreid. De krant zegt hierover:

Waar we onder meer nog aan werken (we zeggen het er alvast maar bij): offline lezen, slideshows, de opmaak van de inhoudsopgave van artikelen en van die artikelen zelf. Af en toe kunt u nog per ongeluk buiten de app terechtkomen, en het delen van artikelen werkt niet helemaal vlekkeloos. Sommige buttons doen wellicht niet helemaal wat ze zouden moeten doen. Maar goed, als alles perfect werkte was het geen testlancering. Over een week of twee is iPers, na verwerking van uw feedback, helemaal af.

De Pers heeft vorige week subsidie van €235.000,- toegekend gekregen van het Stimuleringsfonds voor De Pers. Met dit geld gaat De Pers een systeem bouwen waarmee lezers hun eigen krant kunnen samenstellen en publiceren. Dit moet een onderdeel gaan vormen van de webapp voor de iPad.

iPers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 november 2010 om 11:42
Categorie
iOS
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.