Gemiddeld 100 iPhones per winkel beschikbaar bij lancering

Volgens Merrill Lynch zijn er bij de lancering van de iPhone tussen de 200.000 en 300.000 stuks op voorraad. Dat komt neer op een gemiddelde van 100 iPhones per winkel. Daardoor dreigen dezelfde toestanden als bij de Wii.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

duim omlaagAnalisten van Merrill Lynch hebben becijferd dat er aanvankelijk zo’n 200.000 tot 300.000 iPhones beschikbaar zullen zijn bij de lancering. Daarna loopt de maandelijkse nieuwe voorraad die kan worden aangeleverd op, tot zo’n 1 miljoen iPhones in de maand december. Dat betekent dat er bij de lancering in het gunstigste geval 300.000 iPhones beschikbaar zijn. Trek daar honderdduizend vanaf die via de online winkels worden verkocht en het resultaat is dat er per winkel slechts 100 stuks beschikbaar zullen zijn bij de lancering.

In totaal verwacht analist Michael McManus van Merrill Lynch dat Apple vier miljoen iPhones gaat verkopen dit jaar, gevolgd door twaalf miljoen in 2008. De verwachtingen in de markt liggen echter veel hoger. Door de conservatieve schattingen verwacht de analist dat componentmakers op korte termijn waarschijnlijk geen enorme boost in hun omzetten zullen merken. Op langere termijn is er wel veel invloed, onder andere omdat de vraag naar duurdere multimedia-telefoons over de hele linie gaat toenemen. Maar daar waren wij ook al achter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:38
Categorie Providers
Onderwerp winkelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.