Drie nieuwe Apple-patenten voor de iPhone

Apple heeft een drietal patenten toegewezen gekregen, die te maken hebben met invoer op de iPhone. Het gaat daarbij om het wissen van items uit een lijst, het typen op een schermtoetsenbord en een meerlaagse interface.

Apple patent iPhone interfaceHet Amerikaanse patentbureau heeft gisteren meerdere Apple-pantenten goedgekeurd, die te maken hebben met het invoeren van gegevens op de iPhone. De eerste is bedoeld om de interface van de iPhone beter te organiseren. Dit is nodig omdat apparaten steeds kleiner worden en het aantal functies groeit. Uit het verhaal is af te leiden dat je een soort meerlaagse interface kunt maken, waarbij achter een icoon of knop meer keuzes schuilgaan.

Het patent heeft een lange naam: Portable Electronic Device, Method, and Graphical User Interface For Displaying Structured Electronic Documents. Het gaat daarbij om een gestructureerd document met verschillende contentblokken.

Patent tekstinvoer Apple iPhoneHet tweede patent heeft een kortere naam: Portable Multifunction Device with Soft Keyboards. Hier gaat het om een soort schuifbeweging die je met je vinger op een schermtoetsenbordje kunt maken. Bij het bewegen van de ene naar de andere letter wordt het toetsicoon voor een bepaalde periode vergroot weergegeven, wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

En dan is er nog een derde patent, Deletion Gestures on a Portable Multifunction Device. Dit beschrijft het wissen van items uit een lijst met behulp van vingergebaren. Een eerste gebaar herkent de wisbare items, een tweede gebaar selecteert het item dat je wilt wissen en een derde gebaar verwijdert het item vervolgens. En dan is er ook nog een vierde gebaar op een eerder geselecteerd icoon mogelijk, waardoor een later geselecteerd item wordt gewist.

Klinkt ingewikkeld… gelukkig heeft MacNN het onderzocht en een uitgebreide samenvatting voor elk patent gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2008, 14:10
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.