Daar is ‘ie weer: de Apple-netbook

Er zijn opnieuw geruchten over een Apple netbook. Op foto's is te zien dat er twee uitvoeringen zijn, die lijken op twee iPhones met scharnier.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple_netbookDe foto’s hiernaast zijn OLPC-prototypes, die een indruk geven hoe een nieuwe netbook van Apple eruit zou kunnen zien. Denk aan twee iPhones met een scharnier ertussen, die je zowel opengeklapt als onder een hoek kunt gebruiken. De afgelopen dagen circuleren er weer nieuwe geruchten over een Apple-netbook. Dow Jones Newswires kreeg informatie van twee personen, die zeggen dat er in het tweede halfjaar van 2009 een netbook met touchscreen uitkomt. Het scherm zal tussen 9,7 en 10 inch liggen.

Apple werkt al een paar jaar samen met de Taiwenese firma Wintek, waar ze schermen voor de iPod en iPhone laten maken. Dit zou ook de fabrikant zijn van de netbookschermen. Een andere betrokkene is Quanta Computer, die op dit moment de assemblage van de MacBooks en iMacs voor z’n rekening neemt. Gisteren waren er al berichten dat Wintek een display voor Apple aan het fabriceren is. De uitlevering zal plaatsvinden in het derde kwartaal, volgens de Chineestalige website Commercial Times. Wintek wilde wel toegeven dat ze bezig zijn om met Apple nieuwe onderdelen te ontwikkelen, maar weet niet voor welke eindproducten ze zijn bedoeld.

Er zijn twee ideeën over het netbook: de ene is een standaard netbook met een scherm en toetsenbord, terwijl de andere meer een tabletvorm heeft en ook wel ‘iPod touch HD’ wordt genoemd. Er zijn al heel erg vaak geruchten geweest over een Apple-netbook, dus neem deze geruchten maar met een korrel zout.

Via: Dow Jones Newswires en Computerworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2009, 14:21
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.