Amerikaanse overheid vreest dat iPad mobiele netwerken overbelast

Een adviseur van president Obama schrijft in een blogposting dat de mobiele netwerken gaan dichtslibben door apparaten zoals de iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

mobile dataRegeringsfunctionaris Phil Bellaria waarschuwt namens de Amerikaanse overheid dat er een overbelasting van mobiele netwerken dreigt. “Apple’s iPad announcement has set off a new round of reports of networks overburdened by a data flow they were not built to handle,” zei Bellaria, die is aangesteld door president Obama als directeur scenarioplanning voor het Omnibus Broadband Initiative.


De iPad wijst volgens Bellaria op een grotere vraag naar mobiel dataverkeer. De Amerikanen moeten daarom zorgen dat de netwerken niet vastlopen, zodat consumenten kunnen blijven internetten en de economie geen schade wordt toegebracht. Bellaria keek terug naar de lancering van inbelverbindingen in 1996. In dat jaar lanceerde AOL een onbeperkt internetabonnement via de telefoonlijn: “For months, users had trouble connecting and, once they did connect, experienced frequent service outages. The FCC even held hearings on the problem,” vertelt Bellaria. Hij wil dat de draadloze infrastructuren en de regelgeving wordt vernieuwd. In de American Recovery and Reinvestment Act uit 2009 zijn miljoenen gereserveerd voor het updaten van de netwerken. AT&T, de operator die de iPad met een 3G-abonnement gaat verkopen, is al druk bezig met het vernieuwen van het mobiele netwerk.

Meer info: blogposting Phil Bellaria
Via: International Business Times

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:10
Categorie
Providers

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.