Apple geeft beveiligingslek toe en belooft een fix

Apple gaat het wachtwoordlek oplossen. Door dit lek is het mogelijk om toegang te krijgen tot persoonlijke gegevens, ondanks een ingestelde pincode. Apple kwalificeert het als een klein probleem.

securitylekApple gaat het eergisteren ontdekte wachtwoordlek oplossen. Door dit lek is het ondanks een ingestelde pincode mogelijk om toegang te krijgen tot contacten, telefoonnummers en diverse applicaties, zoals e-mail en Safari. Onze kwalificatie “groot securitylek” viel in het niet bij Wired, waar werd gesproken over een “massive security flaw“. Maar Apple zelf spreekt liever over een “minor” beveiligingsprobleem en belooft een fix, die in september beschikbaar zal komen.

Het beveiligingslek liep nogal uiteenlopende reacties op: sommige gebruikers zien het als een grote blunder, anderen menen dat het ook op andere telefoons voorkomt en dat het makkelijk is te verhelpen. Voor beide standpunten valt iets te zeggen: van de ene kant is het nogal wat als je persoonlijke gegevens zomaar te raadplegen zijn. Terwijl je door de pincode dacht veilig te zijn. Van de andere kant kun je het ergste leed zelf voorkomen, namelijk door te zorgen dat bij een dubbelklik op de homeknop niet standaard het favorietenlijstje maar de iPodfunctie verschijnt. Dat is nog steeds niet zoals het hoort, maar vanuit muziek en video kun je in ieder geval geen toegang krijgen tot andere applicaties.

Bij firmware 1.1.4 kwam het lek ook voor; dat werd toen eveneens door Apple gefixt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2008, 9:02
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, security, wachtwoorden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.