PlanetBeing blogt over verschillen en overeenkomsten tussen QuickPwn en ZiPhone

Het iPhone Dev Team verwijst naar een blogposting van teamlid PlanetBeing, die in een vergelijking tussen QuickPwn en ZiPhone duidelijk maakt waarom de eigen jailbreak beter is.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

ZiPhoneDe strijd tussen het iPhone Dev Team, GeoHot en Zibri kan weer losbarsten. GeoHot heeft code op zijn blog gepubliceerd, waarvan nog steeds niet bekend is waarvoor het nu eigenlijk bedoeld is. Met de cryptische omschrijving ‘See deeper than the code’ worden we ook niet veel verder geholpen. Teamlid Planetbeing heeft een interessant bericht op zijn blog gepubliceerd over de verschillen en overeenkomsten tussen QuickPwn en Zibri’s Ziphone.

Er zijn twee overeenkomsten: het feit dat ze beide een jailbreak kunnen uitvoeren en daarbij een primary jailbreak payload in het iPhone-geheugen plaatsen. Aan de verschillen kunnen veel meer woorden vuil worden gemaakt. Zonder te diep op de technische details in te gaan: Zibri’s oplossing is niet zo veilig, er kunnen crashes optreden en er kunnen willekeurige gegevens naar flash worden geschreven. QuickPwn maakt daarentegen gebruik van hetzelfde mechanisme dat Apple gebruikt: het geheugen wordt gealloceerd en gereserveerd. Zomaar crashen kan daardoor niet zomaar voorkomen.

Ook op het punt van duurzaamheid en elegantie zijn er verschillen. ZiPhone is afhankelijk van een bug in iBoot, die snel door Apple werd gefixt. QuickPwn maakt gebruik van een feature van iBoot die Apple niet zomaar zal aanpassen. De ‘persoonlijke notitie’ die PlanetBeing aan het einde van het artikel toevoegt is eigenlijk nog langer dan het stuk over de overeenkomsten en verschillen. Daarbij wordt met Zibri’s claim dat hij de ramdisk jailbreak heeft uitgevonden, de vloer aangeveegd.

Meer info: Linux On iPhone

Dank aan Peter en Mac voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:40
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.