iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: porTable, Gasketball, Posts en First Day of School Countdown

Deze App Gemist kijken we naar het basketbalspel Gasketball, het hybride bordspel porTable, de schoolkalender First Day of School Countdown en de Wordpress-editor Posts.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Gasketball screenshotIedere week verschijnen er minstens honderden apps in de App Store, waartussen wij de krenten uit de app proberen te vissen. Omdat er iedere week aardig wat artikelen verschijnen op iPadclub, kan het wel eens voorkomen dat je een interessante app over het hoofd ziet. Om deze reden zetten wij alle apps aan het einde van de week nog eens op een rij. Met deze week: het bizarre basketbalspel Gasketball, de originele kalender First Day of School Countdown, de WordPress-app Posts en het bijna analoge kaartspel porTable.


GasketballGasketball – Wanneer je een potje wil basketballen kun je een uitgebreid spel zoals NBA Jam naar je iPad downloaden, maar er zijn ook alternatieven die je gewoon een balletje naar een basket laten gooien. Dit is het spelidee van Gasketball, maar de game bevat meer dan je zult vermoeden. Na de eerste paar levels kom je namelijk de meest bizarre constructies gevuld met obstakels tegen, waartussen je de bal precies moet werpen.
Downloaden: Gasketball (gratis, met in-app aankopen)

First Day of School CountdownFirst Day of School Countdown – “Hoeveel nachtjes slapen nog totdat school begint?” Dat is de vraag die de app ‘First Day of School Countdown’ beantwoordt. Een week van tevoren kun je beginnen met aftellen, waarbij je de dagen aftikt. Dit doe je door een ballon door de klas te laten rondvliegen, waarna een ondeugend aapje de naam op het schoolbord schrijft. Op de dag zelf is er een verrassing. Je kunt First Day of School Countdown personaliseren door een foto van je kind toe te voegen. Meerdere kinderen in huis? Geen probleem, want de app kan drie kinderen tegelijk aan. Als je de app nu installeert krijg je 8 dagen voor de eerste schooldag een herinnering, zodat je niet vergeet te gaan aftellen.
Downloaden: First Day of School Countdown (€0,79)

PostsPosts – Posts is een nieuwe app waarmee je je WordPress-blogs op de iPhone kunt beheren. Posts is gemaakt door Pico, een bedrijf dat eerder al de Versions-app voor de Mac maakte. Je kunt in Posts zelfs beginnen met een compleet nieuwe WordPress-site en gewoon gaan bloggen, zonder ooit een computer aan te raken. Posts is geschikt voor zelf gehoste blogs en blogs die op wordpress.com worden gehost. Daarnaast wordt ook Blogger ondersteund, het blogplatform van Google. Handig is dat je meerdere blogs tegelijk kunt beheren, artikelen schrijven, afbeelding en video’s toevoegen. De app geeft je ook toegang tot je HTML-code. Blogpostings hoeven niet meteen te worden gepubliceerd; je kunt ze ook als draft opslaan en later publiceren.
Downloaden: Posts (€7,99)

porTableporTable – Er zijn inmiddels al aardig wat iPad-apps verkrijgbaar waarmee je een kaart- of bordspel met je vrienden kan spelen. De nieuwe app porTable probeert het een stuk interessanter te maken door je iPad te transformeren tot een speeltafel voor jou en je vrienden. Vervolgens kun je jouw kaarten van- en naar de iPhone spelen, zodat je bijvoorbeeld je speelkaarten kunt bekijken zonder dat iemand afkijkt. De speelstukken reageren op hoe jij ze vastpakt, waardoor het lijkt alsof je op een fysieke tafel speelt.
Downloaden: porTable (gratis, met in-app aankopen)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.