Aanstaande unlock ook voor recente iPhone 4 (jailbreak/unlock)

MuscleNerd van het iPhone Dev Team en de aan het team gelieerde Sherif Hashim hebben bevestigd dat de aanstaande unlock naar alle waarschijnlijkheid ook geschikt zal zijn voor de meest recente iPhone 4 modellen.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Unlock iPhone 4Goed nieuws voor gebruikers die recent een iPhone 4 in het buitenland hebben gekocht of die van plan zijn om dat op korte termijn te doen. MuscleNerd van het iPhone Dev Team en de aan het team gelieerde Sherif Hashim hebben bevestigd dat de aanstaande unlock naar alle waarschijnlijkheid ook geschikt zal zijn voor alle meest recente iPhone 4 modellen. De unlock zal namelijk zeker geschikt zijn voor baseband (modemfirmware) 02.10.04 en 03.10.01, maar daarnaast vermoedelijk ook voor 04.10.01.

Meer specifiek bevestigde Sherif Hashim dat de kwetsbaarheid die hij eerder vond in de baseband van de iPhone 4 gebruikt kan worden om zowel baseband 02.10.04 van iOS 4.1 als baseband 03.10.01 van iOS 4.2.1 te unlocken. Volgens MuscleNerd is het doel van het iPhone Dev Team om bovendien de unlock van de baseband 04.10.01 die hoort bij de 3e beta van iOS 4.3 mogelijk te maken. De benodigde kwetsbare commando’s zijn bij baseband 04.10.01 namelijk ook aanwezig, hoewel de hacker schrijft over een very weird situation als gevolg waarvan het team op dit moment nog bezig is om ook daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van deze commando’s om de unlock te realiseren.

De unlock van alle genoemde basebands zal in ieder geval tot na de release van iOS 4.3 op zich laten wachten. Daarna zal er eerst een jailbreak voor deze firmwareversie moeten verschijnen, voordat er een unlock uitgevoerd zal kunnen worden. Een jailbreak voor iOS 4.3 zal vermoedelijk gebaseerd worden op de bestaande bootrom-exploits in combinatie met een specifieke userland-exploit van @i0n1c voor iOS 4.3. Als de benodigde tests van de unlock op een definitieve versie van iOS 4.3 (inclusief jailbreak) afgerond zijn kan de unlock beschikbaar worden gemaakt.

Alle iPhones die in Nederland via T-Mobile zijn gekocht, kunnnen ook gratis officieel simlockvrij gemaakt worden. Een iPhone 3G, iPhone 3GS of iPhone 4 met baseband 01.59.00 uit het buitenland is op dit moment al met behulp van ultrasn0w te unlocken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2011, 0:00
Categorie Jailbreak
Onderwerpen iPhone 4, jailbreak, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.