Weeronline: weer-app toont buienradar en temperatuur in één scherm

Weeronline is een nieuwe iPhone-app die cijfers geeft voor alle activiteiten die je in het weer kan doen. Daarnaast toont de weer-applicatie de regenkaart (buienradar) en weersvoorspelling aan in één scherm.

Weeronline iPhone iPod touch weerberichtEr valt heus nog wel iets anders te doen dan al die weer-apps die er al zijn op de iPhone en iPod touch. Marginaal dan. Het nieuwe Weeronline, de app van de gelijknamige Nederlandse website, laat een buienradar met een voorspelling voor de komende twee uur én de temperatuur voor vandaag en morgen in één scherm zien. Veeg de temperatuur en je ziet de weersverwachting voor de aankomende twee weken. Daarnaast is er een tabblad met een weercijfer voor allerlei dingen die je kan gaan doen – of niet.


Schaatsen krijgt een één op de dag waarop dit artikel geschreven wordt, en dat is met de temperatuur vandaag niet zo gek. Het hoogtepunt is 23 Graden, het dieptepunt 17 lezen we op de Radar-pagina, waarop dus ook meteen te zien is wanneer je de volgende regen kan verwachten. Wat dan weer niet vermeld is, is de huidige temperatuur. Ondanks het feit dat alle weercijfers en voorspellingen op je plaats gebaseerd zijn, ontbreekt een indicatie van de temperatuur op het moment zelf.

Behalve de buienradar, kan je op de hoofdpagina ook kiezen voor een weerkaart, windkaart en weercijferkaart. Bij die kaarten krijg je onderin een balk waarin je kan bewegen naar de volgende dagen om daarvan de waarden te zien. Terug naar de buienradar kom je terecht op de originele openingspagina van de app.

Het tweede tabblad geeft een geschreven samenvatting van het weer en laat per dagdeel zien wat het weertype is, de minimum- en maximumtemperatuur, de windkracht- en richting, de neerslag en het cijfer. Als je de app een kwartslag draait, zie je de temperatuur en het weertype in een bijzondere, maar best handige grafiek. In het middelste tabblad kan je plaatsnamen toevoegen, maar we krijgen die pagina niet uit de bewerkingsstand en zien geen mogelijkheid de plaats op de radar-pagina aan te passen. Wel is het tweede tabblad er gevoelig voor. Daar kan je met vegen tussen de voorspellingen en beschrijvingen van plaatsen schakelen.

Weeronline scoort nog een paar punten met de instellingen van de pushberichten. Je geeft zelf aan voor welke plaatsen die worden gegeven en waarom: weeralarm, hooikoorts algemeen, hooikoorts bomen, hooikoorts gras, hooikoorts pollen of zonkracht. De laatste zie je eveneens terug in het tabblad met alle weercijfers per bezigheid. Alles bij elkaar zorgt het ervoor dat Weeronline toch een paar specialiteiten in huis heeft, en omdat de app gratis te downloaden is en vrij van reclame, kunnen we de wat priegelige weerpictogrammen best door de vingers zien.

Downloaden: Weeronline (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.