UniWar: nieuwe rondengebaseerde strategiegame

Javaground gaat op 10 april een nieuwe game uitbrengen: UniWar. Het is een soort schaakspel dat tegelijk een multiplayer strategiespel is, waarbij je om beurten een zet moet doen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

UniwarOntwikkelaar Javaground USA is van plan een compleet nieuwe multiplayer-game voor de iPhone te lanceren. Het gaat om een rondengebaseerd strategiespel in de stijl van Advance Wars en StarCraft. Op 10 april komt de game beschikbaar in de App Store, maar de ontwikkelaar stuurde alvast een sneak preview om de game te leren kennen. De ontwikkelaar zelf noemt het nu al ‘The Best Online Multiplayer Turn-Based Strategy Game’. Daarmee zullen ze zich nog moeten bewijzen, maar het spelidee is als volgt: spelers bouwen om beurt aan hun leger op een honingraat-vormig speelveld. Je kunt tegen anderen vechten en daarbij slim gebruikmaken van het terrein. Het lijkt een beetje op schaken of dammen, maar dan met verschillende speelborden.

Meer dan 50 kaarten liggen op je te wachten en wie van simultaanschaak houdt kan hier ook mee uit de voeten: je kunt tot 20 games gelijktijdig spelen. Dat kun je ook in teams doen van 2 tegen 2, 3 tegen 3 of 4 tegen 4. De volgende spelvarianten zijn mogelijk: multiplayer online, één speler tegen de iPhone, een spelletje tegen een vriend op dezelfde iPhone of de campagne-modus. UniWar is ook op andere platformen te spelen. Je kunt e-mailnotificaties krijgen wanneer het jouw beurt is om te spelen en je kunt tijdens het spel chatten met andere anderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:36
Categorie Games
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.