Time Flies: je iPhone onthoudt wanneer je klussen hebt gedaan

Time Flies is een app waarmee je terugkerende taken kunt onthouden. De app laat zien hoe lang een vervelende taak in het verleden is uitgevoerd.

time flies iconDe tijd vliegt… voor je het weet is er een week voorbij en ben je er helemaal niet aan toegekomen om je moeder te bellen, het dekbed te verwisselen of de badkamer schoon te maken. Time Flies is een app waarmee je dergelijke taken of gebeurtenissen kunt vastleggen. Je voegt zelf de gebeurtenissen toe, met een naam, tijdstempel en eventueel een bookmark voor de écht belangrijke zaken. Het tijdstempel kan het huidige tijdstip zijn, maar kan ook in het verleden of in de toekomst liggen. Vervolgens geef je steeds aan wanneer je een activiteit hebt gedaan (bijvoorbeeld schoonmaken van je huis), zodat de data in de app worden bijgewerkt.

Je kunt ook zien hoe vaak je een taak hebt gedaan en hoe vaak de taak is bijgewerkt. Zo zie je meteen dat je vroeger je dekbed elke drie weken verwisselde, maar er nu al twee maanden niet aan bent toegekomen. Time Flies is vooral handig voor vervelende taakjes die steeds weer terugkeren, zoals tuinonderhoud, schoonmaken, sociale verplichtingen of naar de sportschool gaan. Bij het onderdeel Bookmarks zie je snel welke taken het meest belangrijk zijn. Ook zie je hoe lang het is geleden sinds je voor de laatste keer de taak hebt uitgevoerd (in jaren, maanden, weken en dagen). Er is ook een zoekfunctie om bepaalde taken snel terug te vinden. Een alarmfunctie heeft Time Flies echter niet, in tegenstelling tot sommige reminder-apps waarmee je ook dit soort taken zou kunnen vastleggen. Het principe lijkt ook nogal op de bekende dienst Remember The Milk, waar ook een iOS-app (gratis) van is.

Downloaden: Time Flies (€0,79)

time flies 2   time flies 1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2011, 15:54
Categorie Productiviteit
Onderwerp takenlijst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.