Lockbox, password manager

Lockbox: native wachtwoordbeheerder

Lockbox is een password manager voor de iPhone. Je kunt er wachtwoorden, pincodes, inloggegevens en andere vertrouwelijke informatie mee vastleggen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Lockbox, password managerAls je een pda of smartphone gewend bent, gebruikte je vast een van de vele password managers: wachtwoordprogramma’s waarmee je pincodes, wachtwoorden en andere geheime codes kunt onthouden. Zo’n programma is er nu ook voor de iPhone: Lockbox 0.3.


Lockbox is nog in eenvoudig uitvoering; je kunt geen gegevens uit andere wachtwoordprogramma’s importeren, maar dat zal in de volgende versie worden aangepast. Het werkt als volgt: je legt in een database al je vertrouwelijke gegevens vast. De database wordt met sterke encryptie (AES128) op de iPhone bewaard en om toegang tot alle gegevens te krijgen moet je een master password invoeren. Er zijn drie verschillende formulieren in het programma aanwezgi waarmee je login-gegevens van websites, creditcard-informatie en overige informatie kunt invoeren.
Reuze handig als je bij het afrekenen met creditcard opeens om de bijbehorende pincode wordt gevraagd (dat gebeurt steeds vaker). Wel een waarschuwing: vergeet je het master password, dan krijg je geen toegang meer tot de gegevens. Lockbox 0.3 is te downloaden bij Google Code.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.