Flipboard krijgt update: meer layouts, tegels en lettergroottes

Het persoonlijke nieuwsmagazine Flipboard heeft een update gekregen voor de iPhone, iPod touch en iPad. De nieuwste versie staat drie pagina's met favoriete content toe en heeft lettergroottes voor slechtzienden.

flipboard-featureHet populaire persoonlijke nieuwsmagazine Flipboard heeft een update gekregen op de iPhone en de iPad. Versie 1.8 zorgt ervoor dat je nu een derde pagina van tegels met favoriete nieuwscategorieën kan toevoegen. Voorheen kon je na de hoofdpagina nog maar twee pagina’s met elk zes onderwerptegels indelen, nu dus één meer. Verder zijn er meer layouts voor artikelen in Flipboard toegevoegd en kan je kiezen uit de tekstgroottes Large en Extra Large.

De nieuwe layouts komen vooral tot zijn recht op de iPad, waar meerdere indelingen mogelijk zijn door de grootte van het scherm. Op de iPhone blijf je sowieso verticaal tussen pagina’s aan het bladeren, maar kan je wel zien dat er nieuwe lettertypes, -groottes en fotolayouts zijn toegevoegd. Flipboard onderwerptegels iPhoneHet valt eveneens nog steeds op dat er geen rekening is gehouden met berichten zonder foto: die nemen nog steeds teveel ruimte in.

Nieuwe gebruikers van Flipboard worden voortaan ontvangen op een pagina waarop ze meteen eenvoudig hun interesses kunnen doorgeven. Daarbij is het voor iedereen mogelijk om te kiezen uit wereldwijde inhoudsgidsen. Zo is Flipboard nu behalve de VS ook afgestemd op Canada, Australië, Frankrijk, Hong Kong, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk. Bestaande gebruikers kunnen de gidsen vinden door op het rode lint bovenin in beeld te drukken.

De laatste grote verandering is voor iPad-gebruikers: die hebben voortaan, net als op de iPhone, een Cover Story met een verzameling opvallende verhalen.

Downloaden: Flipboard (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2012, 15:29
Categorie Nieuws
Onderwerpen flipboard, rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.