Custom Keypad: maak op de iPhone een keypad voor je computer

Custom Keypad is een app waarmee je je computer op afstand kunt bedienen vanaf je iPhone. De app stelt je in staat om zelf de knoppen in te richten naar eigen smaak. Geschikt voor gamers, als rekenmachine en meer.

custom keypadEr zijn apps waarmee je je iPhone kunt gebruiken als keypad voor je desktopcomputer, zoals Remote Keypad of Numpad (handig voor mensen die geen nummerpad op hun toetsenbord hebben). Veelgebruikte functies zoals trackpad bedienen of knoppen intoetsen kun je dan op het scherm van de iPhone uitvoeren. Maar Custom Keypad gaat een stuk verder: bij deze app kun je zelf bepalen hoe je je keypad inricht.

Je begint met een layout, waarop al een paar knoppen aanwezig zijn. Die kun je eenvoudig rangschikken en aanpassen. Voor elke knop geef je vervolgens aan welke actie moet worden uitgevoerd. Dit kunnen toetsaanslagen zijn, zoals de toetscombinaties Ctrl-C en Ctrl-V om te kopiëren en te plakken, maar het kunnen ook muiskliks zijn. Maak je vervolgens verbinding tussen iOS-apparaat en computer, dan zul je zien dat je alles op afstand kunt bedienen. Custom Keypad is bijvoorbeeld ook handig voor gamers, die met deze app hun eigen controls kunnen samenstellen. Alles is aanpasbaar naar eigen wensen.

custom keypad iphoneEr zijn rechthoekige en ronde knoppen beschikbaar, trackpads waarop je vingerbewegingen kunt maken en navigatieknoppen met pijltjes in vier richtingen. Ook een joystick met vier zones is mogelijk, waarbij je aan elke zone een actie kunt koppelen. Speciale tekens gebruiken behoort ook tot de mogelijkheden, net als muiskliks simuleren. Je hebt iOS 4.0 of hoger nodig en een Mac-, Windows- of Linux-computer met VNC-serversoftware.

De app is universeel, dus eenmaal aanschaffen betekent dat je het op iPhone en iPad kunt installeren.

Downloaden: Custom Keypad (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2011, 22:41
Categorie Productiviteit
Onderwerp nummer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.