BlogPress: weblog iPhone-applicatie voor Blogger gebruikers

Omdat Blogger tien jaar bestaat is voor de iPhone-applicatie BlogPress een gratis versie uitgekomen. Hiermee kan je artikelen schrijven voor je eigen weblog.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Blogpress - bloggen op de iPhone met BloggerVoor de bloggers onder ons die gebruik maken van Blogger, de weblogdienst van Google, is er nu goed nieuws. Omdat Blogger tien jaar bestaat is er een gratis versie uitgebracht van BlogPress, de software om via de iPhone je weblog te updaten. Schrijf berichten in een WYSIWYG-editor, voeg foto’s toe in berichten en plaats met simpele handelingen hetzelfde bericht op meerdere weblogs.

Berichten kunnen in horizontale mode gemaakt worden om sneller artikelen te kunnen schrijven. Foto’s die je in de gratis versie uploadt kunnen opgeslagen worden in je Picasa-account, de fotodienst van Google. Of gewoon in je BlogPress publieke album. Er wordt automatisch rekening gehouden met thumbnails en volledige grootte van plaatjes die je upload.

Er is naast de gratis versie ook een volledige versie van BlogPress. Hierin is het ook mogelijk om je artikelen op andere platformen dan Blogger te plaatsen. Denk hierbij aan MSN Live Spaces, WordPress, MovableType, Drupal , Joomla, LiveJournal en Typepad. Betere integratie van het uploaden van foto’s. De configuratie van het uploaden van foto’s wordt in de volledige versie voor alle platformen automatisch afgehandeld. In de volledige versie heb je ook de mogelijkheid om zelf video’s te uploaden naar je weblog. Je video’s worden opgeslagen in je YouTube-account. Uiteraard kan het opnemen van video alleen met de iPhone 3GS.

Downloaden: BlogPress Lite (gratis) en BlogPress (€ 2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:56
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.