Review: Sprng, de oplossing voor uit je oren vallende EarPods?

Met de Sprng klem je EarPods beter in je oren vast. Maar werkt het accessoire goed met Apple's iPhone-oordopjes? Wij hebben ze getest.

Sprng wit buitenkant EarPodsHet idee achter Apple’s EarPods is simpel: door het ontwerp af te stemmen op zoveel mogelijk oren, heeft Apple oordopjes ontworpen die goed in je oren blijven zitten. Tenminste: vergeleken met Apple’s eerdere oortjes. Hoewel we zelf al een aardige tijd vrij tevreden zijn met de EarPods, is niet iedereen te spreken over de in 2012 geïntroduceerde oordopjes. Tijdens het sporten schieten de doppen soms nog steeds uit je oren, hoe goed je ze ook in je oorgaten steekt. Dat probleem hopen de makers van Sprng op te lossen. Bevestig dit rubberen hulpstuk aan je EarPods en ze klemmen beter aan je oren vast.


We schreven afgelopen jaar al eens over Sprng, maar konden de hulpstukken toen nog niet testen. Inmiddels hebben de makers ons een aantal exemplaren toegestuurd om te bespreken in een review. Is dit de perfecte oplossing voor slecht vastzittende EarPods? Of zitten je oordopjes door de Sprng juist oncomfortabel?

Het principe

Sprng groen EarPodsEen Sprng is een klein hulpstuk bestaande uit rubber en plastic, dat je aan de basis van een oordop kunt klemmen. Het rubberen uitsteeksel bevindt zich boven de EarPod en klem je vast achter de binnenrand van je oorschelp. Dit zorgt ervoor dat de EarPod minder snel je oor wordt uitgeduwd terwijl je bijvoorbeeld hardloopt. De Sprng duwt de oordop weer terug op zijn plek.

Omdat de Spring bestaat uit rubber, is het ook vrij makkelijk om hem op een later moment weer uit je oren te halen. Het geklemde uitsteeksel kan makkelijk worden meegebogen zodra je de oordopjes weer losmaakt. Trek hard aan het koord van de EarPods en ze zullen alsnog uit je oren schieten. Zachter trekken zorgt echter niet voor problemen.

Ervaringen

Sprng wit binnenkant EarPodsWe hebben zelf weinig last van EarPods die spontaan uit oren vallen, maar merken wel dat Apple’s oordoppen vaak van plek verschuiven. De ingebouwde speakers schieten al snel een paar millimeter opzij, waardoor muziek opeens iets minder duidelijk te horen is. In de week dat we twee Sprngs om de EarPods bevestigden, merkten we dat dit minder snel gebeurde. EarPods blijven met behulp van Sprngs langer op exact dezelfde manier in je oren hangen. Dat merkten we tijdens bijvoorbeeld een gewone wandeling, maar ook tijdens het hardlopen. Muziek blijft constant op ongeveer hetzelfde niveau afspelen.

Geheel zonder nadelen is het gebruik van de Sprng alleen niet. Omdat een rubber uitsteeksel zich continu vastklemt aan de binnenkant van je oorschelp, beginnen de Sprngs na een tijd te kriebelen. Je oren zijn vrij gevoelig en de rubberen klem schiet af en toe een millimeter heen en weer, waardoor het gebruik irriteert. Een groot probleem was dit niet – we bleven de Sprngs ondanks dit gevoel gebruiken, maar je bent je wel continu bewust waar de klemmen zich in je oren bevinden.

Je kunt de Sprngs verstellen door het opzetstuk hoger of lager op je EarPods te schuiven, maar wij merkten weinig verschil toen we dit probeerden. Een EarPod zat misschien iets strakker vast als je het uitsteeksel hoger bevestigde, maar door de druk van het oor werd hij al snel terug naar zijn lagere positie geduwd. Bevestig hem lager en hij klemt niet meer aan je oorschelp, waardoor het gehele nut van het accessoire verdwijnt.

Conclusie

We kunnen er simpel over zijn: Sprng doet wat het accessoire belooft. Met dit hulpstuk aan je EarPods bevestigd zullen ze minder snel uit je oren schieten, iets dat vooral van pas zal komen tijdens het sporten. Of de Sprngs ook iets voor jou zijn, zal waarschijnlijk afhangen van je ervaringen met Apple’s EarPods. Hoewel het accessoire zijn werk doet ongeacht hoe makkelijk de EarPods anders zitten, lijkt een Sprng-set vooral zijn geld waard als je echt problemen ervaart. Voor een opzetstuk is een set ook vrij duur: je kunt Sprng bestellen voor 10 dollar, plus 4 dollar verzendkosten. Dat is omgerekend iets meer dan 10 euro.

Info: Sprng

  • Product: Sprng
  • Ontwerper: OHM
  • Te koop via: Sprng Store
  • Prijs: $10, plus $4 verzendkosten
  • Cijfer: 8

Informatie

Laatst bijgewerkt
maart 2014
Categorie
Accessoires
Lees de 18 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »