VoIP via 3G vanaf nu toegestaan voor iPhone-applicaties

Apple heeft de voorwaarden van de iPhone SDK gewijzigd, waardoor het vanaf nu mogelijk wordt om VoIP-gesprekken via 3G te voeren.

icallApple heeft een update voor de iPhone SDK uitgebracht, waarin het mogelijk wordt om VoIP-applicaties te maken waarmee je via 3G kunt bellen. Tot nu toe was het alleen toegestaan om gesprekken te voeren via Wi-Fi. De ontwikkelaar van iCall greep meteen de mogelijkheid aan en bracht een persbericht uit, waarin ze aankondigen dat je met iCall ook via 3G kunt bellen. Het bellen via 3G werd tegengehouden door een overeenkomst tussen Apple en AT&T.

icall voipIn oktober kondigde AT&T aan dat ze het 3G-netwerk open zouden zetten voor VoIP-applicaties op de iPhone, mogelijk onder druk van de FCC vanwege net-neutraliteit. Drie maanden later onderneemt Apple actie en staat VoIP via 3G toe.

iCall beweert de eerste en enige VoIP-applicatie te zijn die je via 3G kunt gebruiken. Maar nu de mogelijkheid is opengezet kunnen we waarschijnlijk snel updates van Skype en andere VoIP-applicaties verwachten.

Downloaden: iCall Free VoIP (gratis)
Via: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2010, 7:44
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.