Vergeet de iPhone nano, het wordt de iPhone pico (fake)

Vier dagen geleden werd de domeinnaam iPhonepico.com geregistreerd door een bedrijf dat zich Apple Ink noemt. Geloofwaardig toch? Want zeg nou zelf: zou Apple een iPhone nano lanceren als de domeinnaam op naam van een Russisch bedrijf staat?

iphone picoApple registreert domeinnamen via GoDaddy, heeft de bedrijfsnaam gewijzigd in Apple Ink en is gevestigd aan One Infinite Square in Coopertino. Klinkt allemaal geloofwaardig toch? Het adres zou natuurlijk Infinite Loop in Cupertino moeten zijn, maar Steve Jobs heeft de domeinregistratie vast overgelaten aan een onhandige stagiaire. Ondanks deze rare fouten denkt de website iPhonetunes een primeur te pakken te hebben: vier dagen geleden heeft Apple Ink namelijk de domeinnaam iphonepico.com geregistreerd.

Al dat gezeur over de iPhone nano is maar een afleidingsmanoeuvre: iphonenano.com is namelijk in handen van een Russisch bedrijf en Apple zou al lang dat domein hebben overgekocht als ze serieus iets van plan waren met een iPhone nano. Toch?

Volgens de Whois-gegevens is Apple Ink te bereiken via apple.me@spamex.com, een dienst waar je wegwerp-mailadressen kunt registreren. Steve Jobs zou namelijk wel gek zijn om zijn echte e-mailadres in te vullen. Het ligt er allemaal wel erg dik bovenop dat het nep is.

Via: iPhonetunes.net

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2008, 18:40
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.