Tip: verkoop nu je huidige iPhone

Ben je van plan om de nieuwe iPhone later dit jaar te kopen, dan is nu wellicht een goed moment om je iPhone te verkopen. Volgens reseller Gazelle zijn de verkoopprijzen namelijk nog niet gedaald.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 4SApple zal mogelijk op 12 september de opvolger van de iPhone 4S aankondigen. Ben je van plan om je huidige iPhone voor de nieuwe iPhone in te wisselen, dan is het nu wellicht een goed moment om je iPhone te verkopen. Volgens de Amerikaanse elektronica-reseller Gazelle zijn de tweedehands verkoopprijzen van de iPhone 4S namelijk nog niet gedaald, iets dat vlak voor de aankondiging van een nieuw Apple-product vaak gebeurt.

Volgens Gazelle’s Chief Gadget Officer Anthony Scarsella zal de verkoopprijs van de iPhone 4S fors gaan dalen rond het begin van september, twee weken voor Apple’s evenement op 12 september 2012. De verkoopprijzen van de iPhone 3G, iPhone 3GS en iPhone 4 kelderden vorig jaar bij verkoper NextWorth al in september, een maand voordat de iPhone 4S op de markt verscheen.

iPhone Nextworth

NextWorth en Gazelle zijn Amerikaanse sites waarop je een iPhone snel kunt verkopen, dus daar hebben we in Nederland niets aan. In ons land kun je terecht op het iCulture-forum, bij Tweedehandsmac.nl en op Marktplaats. Bij de Amerikaanse sites levert de iPhone 4S bij Nextworth gemiddeld minstens 300 dollar op en bij Gazelle 277 dollar. Voor een iPhone 4 met 8 GB opslagruimte kun je rekenen op gemiddeld 160 dollar. Apple zelf geeft in Nederland via het recyclingprogramma 305 euro voor een iPhone 4S met 16 GB, mits hij in perfecte staat is. Voor een 8 GB iPhone 4 geeft Apple 167 euro.

Dit is niet de eerste keer dat Gazelle er op wijst dat je op een bepaald moment het beste je iOS-apparaat kunt verkopen. In februari zei het bedrijf nog dat het slim is om je iPad te koop te zetten, omdat de prijzen zich voor de aankondiging van de nieuwe iPad op een hoogtepunt bevonden. De vergelijkende cijfers van Gazelle en NextWorth zijn gebaseerd op Amerikaanse verkopers, maar laten wel zien hoe de tweedehands verkopen op het moment door de nog niet aangekondigde nieuwe iPhone worden beïnvloed.

Waarschuwing: de reacties onder dit artikel zijn niet bedoeld voor het aanbieden van tweedehands iPhones. Daarvoor kun je terecht op het iCulture-forum in het onderdeel ‘Te koop aangeboden’, waar geïnteresseerde kopers gericht kunnen reageren op je aanbod. Handel in iPhones in reacties onder dit artikel zullen worden gewist.

Via iPhone-ticker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2012, 13:43
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.