Telefoontest voor vrouwen: iPhone intuïtief maar niet handig

Het vrouwentijdschrift Good Housekeeping vergeleek 11 QWERTY-toestellen onder $300 met de iPhone. Daaruit rolde de iPhone niet als grote winnaar: het toetsenbord is niet handig en er zitten geen smiley's in de sms-applicatie.

Good HousekeepingVolgens een onderzoek van het vrouwentijdschrift Good Housekeeping is de iPhone makkelijk in gebruik, vooral wat de navigatie betreft. Maar het toetsenbord bleek wel een probleem voor de testers; toestellen met een fysiek toetsenbord scoorden veel beter. Good Housekeeping liet 11 nieuwe QWERTY-telefoons onder $300 testen en nam ook de iPhone ($399) mee omdat het toestel zo populair is. Er werd gelet op eenvoud bij sms’en, snelheid van tekstinvoer, batterijduur, spraakkwaliteit en het gemak waarmee je een telefoontje pleegt.

Het huiselijke vrouwenblad blijkt een eigen Research Institute te hebben met een team van wetenschappers, engineers, voedingsdeskundigen en onderzoekers, die alles testen: van vochtinbrengende cremes tot dekbedovertrekken. De favoriet in deze telefoontest was de Voyager van LG ($300), die beviel vanwege het unieke touchscreen aan de buitenkant en het toetsenbord met grote knoppen aan de binnenzijde. De Motorola Moto Q 9h kwam op een tweede plaats vanwege het riante toetsenbord, het grote en makkelijk afleesbare scherm en de uitstekende gesprekskwaliteit. Een groot scherm en toetsen heeft ook een keerzijde: sommige testers vonden het ding te groot waardoor het niet zo comfortabel was te gebruiken.

De Apple iPhone bleek intuïtief: ook zonder handleiding kwamen de gebruikers er wel uit hoe je een tekstbericht moet sturen. Maar ze misten de smiley’s, die wel in de sms-applicatie van de goedkope LG Rumor ($100) aanwezig waren.

De eindresultaten zijn per mobiele operator ingedeeld. Heb je een abonnement bij AT&T, dan raadt Good Housekeeping niet de iPhone, maar de Motorola Moto Q 9h Global ($150) aan.

Meer info: Good Housekeeping

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2008, 6:30
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.