Philippe Starck werkt met Apple aan ‘revolutionair product’ (update)

Philippe Starck heeft tegenover een Frans radioprogramma verklaart dat hij met Apple heeft gewerkt aan een "revolutionair nieuw product". Deze moet binnen acht maanden door Apple onthuld worden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Philippe StarckDe bekende Franse ontwerper Philippe Starck zei in een interview dat hij samen met Apple aan een “revolutionair product” heeft gewerkt. Deze moet binnen acht maanden door Apple onthuld worden. Wat dit precies zal zijn vertelde hij niet: hij mag van Apple geen verdere details naar buiten brengen.

Philippe Starck deed de uitspraak tijdens een interview met het Franse radioprogramma France Info. Wat het nieuwe product wordt laat hij in het midden, maar hij was enthousiast genoeg om het “revolutionair” te noemen.

Heel gek is het niet dat er binnen acht maanden een nieuw Apple-product op de markt zal verschijnen: tegen die tijd is het jaar bijna voorbij, wat betekent dat Apple waarschijnlijk een nieuwe iPhone op de markt heeft gebracht. Het is echter wel opmerkelijk dat Starck is verwikkeld in het ontwerp hiervan. Daarnaast zouden Starck’s uitspraken over een “revolutionair product” er op kunnen wijzen dat het om totaal iets nieuws gaat.

Hoewel Jonathan Ive voornamelijk verantwoordelijk is voor het ontwerp van Apple-producten, is het niet onwaarschijnlijk dat Starck ook verwikkeld is in het ontwerpen van iets nieuws. De designer is inmiddels al verwikkeld geweest in vele grote projecten. Daarnaast was hij voor Steve Jobs ook geen onbekende: hij sprak de overleden Apple-CEO zeven jaar lang ongeveer iedere maand.

Philippe Starck is al sinds 1968 actief als ontwerper. In 2008 maakte hij nog de Zikmu Parrot, stijlvolle speakers waar je een iPhone op aan kunt sluiten. Volgens Bright bestelde Steve Jobs in 2009 een superjacht bij Philippe Starck. Het schip wordt gebouwd door het Nederlandse bedrijf Feadship en heeft volgens de biografie van Jobs een glazen wand van 12 meter hoogte.

Update: Een woordvoerder van Apple heeft ontkend dat er een samenwerking tussen Apple en Philippe Starck bestaat. AllThingsD speculeert dat Starck doelde op het schip.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2012, 19:52
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.