Nieuwe iPhone-webapps: Tap-a-Brick, AOL Money & Finance, Internet Speed Test

We zetten drie nieuwe webapps op een rijtje: AOL Money & Finance waarmee je aandelenkoersen en beleggingsnieuws kunt volgen; Tap-a-Brick, een 3D-blokkenspel; en Internet Speed Test waarmee je de snelheid van je internetverbinding controleert.

Tap-a-BrickTap-a-Brick is een 3D-game met vallende blokken, met AOL Money & Finance kun je je beleggingen bekijken en met Internet Speed Test kun je controleren hoe snel je internetverbinding is. Kortom, een overzicht van een paar recent verschenen webapps voor de iPhone die de moeite waard zijn om eens te bekijken.

Tap-a-Brick

Tetris kennen we allemaal, maar Tap-a-Brick is een bijzondere variant waarbij je in een extra dimensie moet leren kijken. De blokken vallen in een 3D-omgeving waarbij je ze moet roteren om ze zo gunstig mogelijk vanaf de bodem op te stapelen. Wanneer je een laag volmaakt verdwijnt deze en verdien je bonuspunten.

Probeer het zelf: Tap-a-Brick

AOL Money & Finance

Op de iPhone is al een Stocks-applicatie aanwezig. Waarom zou je dan nog de moeite nemen om naar de iPhone-webapplicatie AOL Money & Finance te gaan? Volgens AOL omdat ze dé toonaangevende site op dit gebied zijn. Naast koersinformatie krijg je realtime streaming nieuws uit meer dan 3.000 bronnen in een formaat dat makkelijk te lezen is op het scherm van je iPhone.

AOL Money & FinanceHet klinkt veelbelovend als het zou werken, maar bij ons leverde AAPL geen gegevens op en een tap op ‘News and Research’ leverde alleen maar een foutmelding op. We kunnen ons haast niet voorstellen dat AOL een niet-functionerende webapp heeft uitgebracht die door Apple ook nog eens als Featured Web App in het zonnetje wordt gezet, dus het zal wel aan ons liggen.

Probeer het zelf: AOL Money & Finance

Internet Speed Test

Internet Speed TestHoe snel is mijn internetverbinding werkelijk? Je kunt het meten met de Internet Speed Test van Chiptune. In de grafiek die na het uitvoeren van 8 testen wordt gemaakt, kun je vergelijken hoe jouw verbinding het aflegt in vergelijking met een 56k modem, een ISDN-lijn en verschillende DSL-verbindingen. Het uitvoeren van de test kan wel een paar minuten in beslag nemen. Bezoek ook even de website van de makers Chiptune.com voor een echt retro-gevoel.

Probeer het zelf: Internet Speed Test

Wellicht overbodig om te zeggen (maar vorige keer werd er toch naar gevraagd): bovenstaande applicaties zijn allemaal webapplicaties, dus je hebt geen source voor Installer nodig. Je opent ze allemaal in Safari op de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2008, 17:03
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.