iPhone toch best handig voor SMS en e-mail

Veel critici denken dat de iPhone onhandig is voor het sturen van e-mail en sms-berichten. Maar uit onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat consumenten de sms- en mail-mogelijkheden van de iPhone een ruime voldoende geven: een 7,0.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Een paar dagen geleden hadden we een nieuwtje dat 90% van de telefoongebruikers de iPhone handiger vindt dan hun huidige telefoon. Nu zijn er ook gedetailleerde cijfers bekendgeworden, waaruit nog iets anders opmerkelijks blijkt. Veel critici denken dat de iPhone onhandig is voor het sturen van e-mail en sms-berichten, omdat er geen toetsenbordje op zit. Daar blijken consumenten heel anders over te denken.

Hiernaast zie je in een grafiek hoe mensen hun huidige telefoon (blauw) beoordeelden ten opzichte van de iPhone (rood). Daaruit blijkt dat mensen de iPhone veel handiger vinden voor foto’s, muziek, webbrowsen en voicemail. Blijkbaar heeft de functie Visual Voicemail veel indruk op ze gemaakt. De enige twee punten waarop de iPhone onder verwachting presteert zijn telefoongesprekken (de balkjes zijn bijna even lang) en tekstberichten. Mensen geven hun huidige telefoon gemiddeld een 7,5 voor sms en e-mail, terwijl de iPhone met een 7,0 toch aardig kan meekomen. Op school is een 7,0 ruim voldoende, dus blijkbaar valt het voor de gebruikers nog wel mee.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 15:46
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, sms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.