iPhone bovenaan in ranglijsten Yahoo en Google

In de ranglijsten van Google en Yahoo staat de iPhone in de top 10 van meestgezochte of snelst stijgende zoekbegrippen. Vooral entertainment, video en speelgoed is populair.

Google ranglijstYahoo en Google hebben beide ranglijstjes bekendgemaakt van de meestgezochte begrippen in 2007, hoewel het jaar nog niet eens voorbij is. In de top 10 van Tech Keywords voor 2007 staan bovenaan YouTube, Wikipedia en Facebook. Daarna volgen drie Apple-zoekbegrippen: iTunes, iPod en iPhone. Verderop in het lijstje vinden we nog Nintendo Wii, Xbox, Sony Playstation 3 en Guitar Hero. Het is duidelijk: mensen kiezen voor entertainment en laten Vista en Leopard liever links liggen. Bij Google staat iPhone echter op nummer 1 in het lijstje van snelststijgende zoekbegrippen in de VS. Het succes is deels wel te verklaren, volgens Marissa Mayer van Google.

In 2006 tikte nog bijna niemand het woord iPhone in op Google, omdat het product simpelweg nog niet bestond. Door de aankondiging in januari kon de iPhone heel 2007 profiteren van de vele zoekers. Anders dan het lijstje van Yahoo, dat gewoon de meestgezochte tech-begrippen aangeeft, is het lijstje van Google een indicatie van opkomende trends die niet specifiek iets met technologie te maken hebben. Op nummer 2 staat Webkinz, een knuffelbeest waarmee je online kunt spelen. Op drie staat roddelsite TMZ, terwijl Transformers op vier staat. Volgens Mayer is er een hoop interesse in celebrity-cultuur, televisie en films. Verderop in het lijstje vinden we nog Club Penguin (een netwerksite voor kinderen) en de overleden Playboy-model Anna Nicole Smith (niet op de foto).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2007, 14:23
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.