iPhone als webserver gebruiken met lighttpd

Mark Hoekstra van Geektechnique gebruikte de iPhone als een backup, terwijl hij onderhoud aan het plegen was op zijn normale webserver. De iPhone hield het meer dan drie uur vol als webserver en deed z'n werk voor meer dan vierhonderd bezoekers (die overigens wel een statische pagina te zien kregen).
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone WebserverMet een port van lighttpd is het Mark Hoekstra van GEEKtechique gelukt om de iPhone als webserver te gebuiken. Hij zette een statische pagina op zijn website en kon daarmee 411 unieke bezoekers bedienen, terwijl zijn normale server offline was voor onderhoud. Mark vond Apache in Installer en had de indruk dat hij lighttpd voor de iPhone ook wel nodig zou hebben. Tijdens zijn bezoek aan het datacenter om het onderhoud te doen bracht Mark een accesspoint en zijn iPhone mee.

Drie uur lang hield de iPhone het vol, waarbij bezoekers een statische pagina te zien kregen. Omdat Mark toch genoeg tijd had, maakte hij twee video’s waarvan we hieronder eentje laten zien (schrik niet van de herrie in het datacenter!).

Meer info: GEEKtechnique

Mark is overigens ook bekend van de eerste echte iPhone-mod met een retro-logo, waarover je in dit artikel meer kunt lezen: Nederlander maakt zwarte iPhone met retro-logo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2008, 8:11
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.