iPad krijgt VGA-videopoort, vooral bedoeld voor beamers

De iPad krijgt een VGA videopoort, vooral bedoeld om de beelden via een projector/beamer te kunnen vertonen. De keuze voor VGA is echter opvallend.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

vga kabelApple’s nieuwe iPad krijgt een VGA-achtige videopoort. Daarvoor komt een nieuwe kabel op de markt, zodat zakelijke gebruikers hun Keynote-presentaties meteen vanaf de iPad op een beamer kunnen afspelen. Het is de eerste keer dat Apple zo’n VGA-output op een mobiel apparaat toevoegt. De iPad kan net als de iPhone en de iPod touch video via een composiet- of componentkabel afspelen op een standaard resolutie. De iPad levert echter een resolutie van 1024 x 768, identiek aan de schermresolutie van het apparaat. Helaas kun je de nieuwe VGA-kabel niet via een eventuele dock-connector-accessoire aansluiten op de iPhone.

De nieuwe aansluiting is vooral gericht op projectors/beamers. Vreemd is wel dat Apple daarbij voor VGA heeft gekozen en niet voor een nieuwer protocol zoals HDMI of DisplayPort. VGA bestaat al sinds het midden van de jaren tachtig van de vorige eeuw. Apple’s Macs schaften VGA al tien jaar geleden af, maakten sindsdien gebruik van DVI en sinds kort van DisplayPort, een standaard die nog hogere resoluties ondersteunt. Bij de iPad is zo’n hoge resolutie blijkbaar niet nodig.

Het betekent overigens niet dat je je oude VGA-kabels (zie foto) weer onder het stof vandaan kunt halen.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2010, 12:50
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.