Eerste iPhone 5 opengeschroefd, foto’s van echte componenten

De Duitse site iPhone-Garage heeft als eerste de iPhone 5 uit elkaar geschroefd. Er is een grotere batterij zichtbaar en

iphone5-teardownDe Duitse website iPhone-Garage heeft als eerste een serie foto’s met componenten van de iPhone 5 naar buiten gebracht. Meestal is reparatiebedrijf iFixit de partij die een gedetailleerde teardown van alle componenten doet, met uitleg wat er precies te zien is en welke specificaties van componenten ze hebben gevonden. iPhone-Garage heeft dat niet gedaan: de website toont alleen een flinke serie foto’s, die op zich al de moeite waard is om te bekijken. Uit de foto’s blijkt dat Apple een ongelooflijk knap staaltje techniek heeft afgeleverd door zoveel onderdelen te verpakken in een toestel dat maar 7,6 mm dun is.

Het grootste onderdeel van de iPhone 5 is de iets zwaardere batterij, die nodig is om het 4-inch retinascherm en de 4G LTE-netwerkfuncties van extra voeding te voorzien. Ook valt op dat de iPhone er aan de binnenkant net zo strak uitziet als aan de buitenkant. De manier waarop de onderdelen zijn gerangschikt zijn iets veranderd ten opzichte van de iPhone 4S.

In de afgelopen weken zijn er natuurlijk veel meer foto’s van componenten van de iPhone 5 uitgelekt, waaruit al iets was af te leiden. Maar daarbij ging het vaak om niet-complete behuizingen, prototype-toestellen en reserve-onderdelen. Dit is de eerste keer dat een volledig functionerende iPhone 5 uit elkaar is geschroefd.

iphone5-teardown-2

teardown iphone 5

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2012, 21:57
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.