De mysterieuze iProd is terug in iPhone OS 3.1

De iProd is terug! Het eerder opgedoken, onbekende apparaat heeft een nieuw serienummer gekregen (1,1 in plaats van 0,1) en lijkt nu klaar voor de lancering. Maar wat is het?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

kubusVoor sommige lezers zal de titel van dit nieuwtje geheimtaal zijn. Voor de niet-ingewijden daarom even een toelichting: de iProd is een nieuw product, dat samen met de iFPGA opdook in de code van iPhone OS 3.0 (of beter gezegd: in de restore ramdisk). Toen werd gedacht dat het om een tablet zou gaan, of misschien een lifestyle-apparaat waarmee je sportprestaties zou kunnen registreren. Daarna bleef het lange tijd stil. Tot vandaag, want opeens is in een plist-bestand van iPhone OS 3.1 opnieuw de naam iProd weer verschenen.

Het gaat om USBConfiguration.plist, een configuratielijst voor usb-verbindingen. Het nieuwe apparaat heet iProd1,1 en dat geeft aanwijzingen dat het om een nieuw type apparaat gaat dat op iPhone OS draait. Apple geeft het nummer 1,1 namelijk uitsluitend aan de eerste versie van een apparaat.

Eerder werd het onbekende apparaat aangeduid met iProd0,1. Het item stond tussen andere identificatiecodes voor de iPhone en iPod touch, waaronder de iPhone3,1 (inmiddels gelanceerd als de iPhone 3GS). Als producten op de markt komen, staat er geen voorloopnul meer in de productcodes, dus het ging destijds waarschijnlijk om een prototype van een of ander apparaat. De iProd1,1 heeft product-ID 4762 gekregen (terwijl de iProd0,1 nog nummer 4757 was).

Het ligt voor de hand om te denken dat het om de Apple-tablet gaat, waarover de laatste tijd nogal wat te doen is. Maar dat is te kort door de bocht, want er is nog geen bewijs dat iPhone 3.1 op een apparaat draait met een veel groter tablet-scherm. Het kan volgens ontdekker Ars Technica net zo goed gaan om een iPod touch met camera of een iPhone nano. Maar met nummer 1,1 is de kans groot dat er binnenkort een publieke aankondiging volgt. De aanduiding iProd zou volgens ons een afgeleide kunnen zijn van het werkwoord “(to) prod“, wat zoveel als “prikken, stoten, porren” betekent. Niet helemaal onlogisch voor een aanraakgevoelig Apple-tablet, maar dat is geheel onze eigen speculatie.

iprod plist

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2009, 8:56
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.