Barnes & Noble Nook kan boeken synchroniseren met de iPhone

De pas gelanceerde Barnes & Noble Nook ebooklezer kan ook synchroniseren met de iPhone-applicatie van Barnes & Noble, zodat je kunt zien waar je bent gebleven, zelfs wanneer je aan een ander boek bent begonnen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

barnes and noble nookBoekhandel Barnes & Noble kondigde twee dagen geleden de Nook aan, een ebooklezer die er voor de verandering wél aantrekkelijk uit ziet. Het enthousiasme over de Nook op de diverse websites is groot, maar de applicatie blijkt ook nog een interessante functie voor iPhone-gebruikers te hebben: je kunt virtuele bookmarks zetten, die vervolgens ook in de iPhone-applicatie van Barnes & Noble verschijnen. De Nook gebruikt hiervoor de ‘Reading Now’-technologie.

De technologie onthoudt welk boek je voor het laatst hebt gelezen, de pagina waar je bent gebleven en synchroniseert annotaties. Heb je je Nook thuis laten liggen, dan open je gewoon de applicatie op je iPhone, BlackBerry of Motorola-telefoon om verder te lezen.

Hoewel het bij ebooks niet meer zou moeten uitmaken waar ter wereld je een boek wilt aanschaffen, gaat B&N de Nook toch vooral op de VS richten. Het apparaat is vanuit Europa niet te bestellen, al kunnen dienstverleners als MyUS.com je daar wel bij helpen. Concurrent Amazon.com verkocht de Kindle en de bijbehorende boeken aanvankelijk ook alleen binnen de VS, waarbij je een kadobontruc moest uitvoeren om de boeken aan te schaffen. Sinds de lancering van de internationale editie kun je het apparaat ook vanuit de VS naar Europese landen laten sturen. Kindle gebruikt de Whispersync-technologie om bookmarks tussen Kindle en de iPhone-applicatie van Kindle te synchroniseren. De iPhone-applicatie is pas geupdate en kan nu ook annotaties synchroniseren. In de nieuwste versie 1.2 van Kindle kun je ook notities en highlights toevoegen door je vinger op een woord te drukken.

Downloaden: Barnes & Noble-applicatie voor iPhone en Kindle voor iPhone (beide gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 15:42
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.