ShowerTime voor iPhone: geld besparen door bewuster te douchen

ShowerTime is een applicatie waarmee je geld kunt besparen door korter te douchen. De applicatie houdt in de gaten hoe lang je onder de douche staat en geeft een seintje als het tijd is om te stoppen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

douche timerAls je dagelijks veel te lang gedachtenloos onder de douche staat, stroomt er heel wat tijd, geld en water door het doucheputje weg. Door een minuut per dag minder te douchen bespaar je geld. Om je daarbij te helpen is er de nieuwe Nederlandse applicatie ShowerTime. Deze applicatie houdt in de gaten hoe lang je onder de douche staat en berekent hoeveel geld en water het kost. ShowerTime meldt wanneer het tijd is om af te spoelen en te stoppen met douchen. De melding verschijnt op het scherm, maar omdat de meeste mensen hun iPhone niet onder de douche meenemen, klinkt er ook een duidelijk geluidssignaal.

Met ShowerTime kun je volgens de ontwikkelaar jaarlijks tientallen euro’s besparen. ShowerTime kan automatisch starten met de tijdopname zodra er een douchegeluid klinkt. Hiervoor is een testscherm aanwezig, waarmee je de applicatie kunt trainen het geluid van klaterend douchewater te herkennen. Via de instellingen geef je aan in welke meeteenheid je de berekeningen wilt zien, wat de prijs per kubieke meter water is en in welke valuta je de kosten wilt bekijken. De applicatie is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

ShowerTimer is gemaakt door LuuX Software. Deze ontwikkelaar maakte eerder applicatie GetPacked, waar we vorig jaar over hebben geschreven.

Downloaden: ShowerTime (€1,59)

showertime

Update: nu met filmpje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2010, 15:09
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.