Polar voor iPhone maakt zinloze vragen beantwoorden leuk

Polar is een app waarmee je snel vragen moet beantwoorden. Het is een vrij zinloze activiteit, maar de ontwikkelaar laat zien dat je met een goede app mensen zover krijgt.

polar iphonePolar is een Hot-or-Not-app over allerlei onderwerpen. Wie zijn leuker, katten of baby’s? Is John McAfee een rebel of boef? Kijk je liever Star Wars of Star Trek? En wat is lekkerder, banaan- of aardbeienmilkshake? Dat soort vragen krijg je voorgelegd in Polar, een iPhone-app die zodanig is ontworpen dat je in een seconde antwoord kan geven. Vooral het design is slim gedaan: ontwikkelaar Luke Wroblewski deed experimenten om te achterhalen hoe mensen hun telefoon gebruiken en stemde het design van de app daar op af. Het gaat om snel gebruik: in een seconde moet je de vraag kunnen beantwoorden met tappen of vegen.

polar avocadoWroblewski weet dat de activiteiten in zijn app eigenlijk vrij zinloos zijn. Niemand is echt geïnteresseerd of bananen- of aardbeienmilkshake nou lekkerder wordt gevonden, maar daar gaat het niet om. De ontwikkelaar heeft laten zien dat je ook met een zinloze activiteit mensen bezig kunt houden – en mensen vinden het nog leuk ook. Sta je ergens in een wachtrij of heb je even een paar seconden niets te doen, dan kun je een steentje leggen in Rummified of een whatsappje sturen naar een vriend, maar je kunt óók even een paar vragen beantwoorden in Polar. De gebruikers zijn enthousiast: “Simpel maar mooi”, “Geweldige app” en “Intuïtief, leuk” zijn drie recente reacties in de Amerikaanse App Store, allemaal met een waardering van 5 sterren.

Het rare is eigenlijk dat mensen het leuk vinden om een saaie activiteit uit te voeren. Het invullen van enquêtes is nou niet de grootste hobby van de meeste mensen. Wroblewski wil ermee laten zien dat je op deze manier anders naar enquêtes kunt kijken – en vervolgens ook anders leert kijkt naar activiteiten waarvan je ook denkt: “Naaah, dat vindt niemand leuk!” Met een goede gebruikersinterface lukt het tóch. Als je wilt kun je in Polar trouwens ook reageren op de vragen die worden gesteld. En je kunt zelf polls aanmaken als je benieuwd bent hoe anderen ergens over denken.

Downloaden: Polar (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2013, 21:12
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.