Pinterest uitgebracht op de iPad

Het sociale netwerk Pinterest is uitgekomen op de iPad. Versie 2 van de iPhone-app brengt de applicatie ook naar Apple's tablet, waarop je nu ook foto's kan pinnen en repinnen op de virtuele prikborden.

Pinterest voor de iPad gebruikerspaginaDe sociale prikbord-site Pinterest heeft haar officiële iPhone-app geschikt gemaakt voor de iPad. Vanaf de laatste update vanochtend, is de applicatie universeel en dus voor beide systemen geoptimaliseerd. De toepassing heeft het uiterlijk van de website meegekregen en zal voor vaste gebruikers een feest der herkenning zijn. Nieuwe gebruikers kunnen zich vanaf deze update, versie 2.0, ook registreren binnenin de app.

Pinterest, waarop gebruikers foto’s en afbeeldingen delen van wat ze mooi of leuk vinden, heeft een toevlucht genomen. Dat geldt zowel voor de site als de eerder uitgebrachte iPhone-app, die inmiddels 1728 beoordelingen heeft verzameld met een gemiddelde waardering van 4,5 ster in de App Store. Ongekend hoog voor een officiële app van een sociaal netwerk.

Pinterest voor de iPad prikbordEenmaal ingelogd in de applicatie, valt op dat het hoofdscherm er hetzelfde uitziet als op de website. Pinterest is in die zin een prikbord, dat allerlei berichten van de gebruikers en onderwerpen die je volgt, kriskras door elkaar staan. Ook valt op dat de app de ongelooflijke scrollsnelheid van de website niet benadert. Bladeren door de laatste toevoegingen gaat een tikkeltje stoterig, zonder dat het overigens erg storend wordt.

De menuknop links is er vooral op ingericht dat je aan het verkennen gaat in onderwerpen. De hoofdfuncties leiden je naar de volgend-pagina waarop je binnenkomt, de verken het web-functie waarmee je op internet kan surfen om plaatjes meteen op je prikbord te plaatsen, en een zoekfunctie binnen Pinterest. Daaronder vind je in een kleurtint meteen alle – naar het Nederlands vertaalde – categorieën waarop je de laatste en hipste toevoegingen kan bekijken, van architectuur, tot kunst, sport, technologie, kinderen, humor en vrouwenmode. Ook zie je de laatste populaire toevoegingen binnen alle rubrieken, of zie je alle laatste nieuwe toevoegingen.

Pinterest voor iPad persoonlijk prikbordZodra je een item selecteert, krijg je het groot in beeld te zien. Bovenaan de afbeelding kan je een like uitdelen en de afbeelding zelf ‘repinnen’; op je eigen prikbord plaatsen. Een deelfunctie leidt je naar Facebook, Twitter en e-mail. Onderaan zie je de originele pinner van een bericht en degene van wie je nu de foto bekijkt, daaronder zie je het prikbord waarin de foto is opgehangen. Tenslotte is er een reactiebalk prominent aanwezig – veel nadrukkelijker eigenlijk dan op de website en de iPhone-app. Pinterest heeft niet echt een reactiecultuur, maar als er wordt geantwoord op je reacties, zie je dat terug in het hoofdmenu op de knop naast de naam van de app. Geopende pagina’s kan je met een veeg naar links uit beeld vegen, waarna je terecht komt op de pagina die je ervoor bezocht. Om hetzelfde te bereiken, kan je ook het kruis rechtsboven drukken. Bij elkaar zorgt het voor een bijzonder eenvoudige bediening van het sociale netwerk.

iPhone-bezitters die Pinterest al hadden, hebben ook baat bij de nieuwste update. Die zorgt er, behalve voor het aanmelden voor een account in de app, ook voor dat de snelheid en stabiliteit wat zijn verbeterd.

Downloaden: Pinterest (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2012, 10:18
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.