Elapsed voor iPhone: gratis je tijd in de gaten houden

Elapsed is een app waarmee je verschillende taken kunt vastleggen. De app kan meerdere tijdtellers aan en waarschuwt wanneer de tijd om is. Je kunt ook tussendoor pauzeren of langer doorgaan dan gepland.

elapsed timerAls je lekker aan het werk bent kun je zomaar je gevoel voor tijd kwijtraken. Voordat je het weet is het alweer lunchtijd en heb je te lang aan je favoriete project gewerkt, maar bent vergeten die ene belangrijke klant te bellen. Elapsed is een app waarmee je beter in de gaten kunt houden waar je je tijd aan besteedt. De app houdt bij hoeveel tijd je hebt besteedt, sinds je aan een bepaalde taak bent begonnen. Je kunt het gebruiken om een uurtje gefocust te studeren, of je kunt het gebruiken voor de parkeermeter, de wasmachine, een ovengerecht… mogelijkheden genoeg. In de app maak je meerdere timers aan, voorzien van een naam, tijd en alarmgeluid. Moet je bepaalde taken meermaals uitvoeren, dan kun je deze ook opslaan als vaste taak, zodat je de details maar eenmalig hoeft in te voeren.

elapsed timer iphoneVervolgens kun je gewoon je iPhone gaan gebruiken, want de app hoeft dankzij multitasking niet open te staan. Elapsed is gratis te gebruiken, waarbij er alleen een kleine iAd-banner onderin beeld verschijnt. Met een in app-aankoop van €1,59 krijg je toegang tot meer alarmgeluiden, maar die aankoop is niet noodzakelijk om de app te kunnen gebruiken. Minpuntje is dat de app geen geluid maakt als je iPhone op mute staat, terwijl dat met de standaard timerfunctie van de iPhone Klok-applicatie wel goed werkt. Grootste voordeel ten opzichte van de Klok-applicatie is dat je meerdere timers kunt aanmaken, die als een lijstje op het scherm verschijnen. Ben je te lang met een bepaalde taak doorgegaan, dan loopt de timer niet gewoon af, maar laat ook zien hoeveel minuten je te lang bent doorgegaan.

Er zijn voor Elapsed allerlei handige toepassingen te bedenken, van het aftellen tot het einde van de werkdag tot het monitoren van de tijd dat je aan een project van een klant besteedt. Of zelfs om te zorgen dat je per dag niet langer dan een halfuur op Facebook rondhangt. Het handige daarbij is, dat je dat halfuur niet in één keer hoeft op te maken. Je kunt ook de timer even stilzetten als je later wilt verder werken aan de taak.

elapsed push notificatieDergelijke tijdtellers en tijdregistratieapps zijn er wel meer in de App Store, maar Elapsed is gratis en ziet er overzichtelijk uit, met de verstreken, lopende en gepauzeerde timers overzichtelijk bij elkaar gegroepeerd. Natuurlijk krijg je een push notificatie zodra de timer is afgelopen, zoals je hieronder kunt zien.

Downloaden: Elapsed (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2011, 10:44
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.