Bibliotheken in Noord-Brabant krijgen een iPad

Alle honderd bibliotheken in Noord-Brabant krijgen een iPad. De iPads zijn bedoeld voor eigen personeel om kennis te maken met de iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

library ipadAlle honderd bibliotheken in Noord-Brabant krijgen een iPad. De bedoeling is dat het eigen personeel kennis kan maken met het nieuwe apparaat. Voorwaarde is wel, dat de medewerkers een workshop hebben gevolgd, waarin onder andere het installeren van apps aan de orde komt. Ook kunnen de medewerkers extra iPads winnen door goede app-ideeën aan te dragen. Het idee staat nog ver af van de afgebeelde iPad-muur die de bibliotheek weer cool zal maken.


Het idee van zo’n iPad-muur ontstond bij een architectenbureau en is bedoeld voor het publiek. Die insteek is er bij de Brabantse bibliotheken nog niet: eerst moeten de medewerkers kennismaken met de iPad en nadenken hoe ze met apps het inlichtingenwerk kunnen verbeteren. Ze zijn bijvoorbeeld niet meer gebonden aan een bureau, maar kunnen met een iPad onder de arm bezoekers helpen met het vinden van een boek. De uitdaging waar de bibliotheken voor staan is hoe ze de content uit de bibliotheek op de iPad krijgen. Met klanten delen van iTunes-accounts is geen haalbare optie. Maar DRM-vrije boeken ‘uitlenen’ in de wetenschap dat de klanten ze na gebruik gewoon op hun iPad laten staan, is evenmin een optie.

De Amsterdamse openbare bibliotheek biedt al ebooks aan via Netlibrary, maar dan moet je wel je eigen ereader meebrengen zoals een Sony eReader. Als je het instructiefilmpje op de website bekijkt, is die oplossing erg afhankelijk van Adobe Digital Editions en Flash, twee vereisten die het voor de iPad wat lastig maken.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:33
Categorie
iDevices

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.