Remake van klassieke Prince of Persia uitgekomen op iPad

Het pure en pittige platformspel Prince of Persia heeft een remake gekregen op de iPad die het voorziet van prachtige gedetailleerde beelden en drie verschillende speltypes. Nog altijd vallen vloeren onder je vandaan en zijn er stekels.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Prince of Persia Classic HD iPadStekels die uit de grond opdoemen. Stenen die onder je voeten wegbrokkelen. Arabieren die je proberen neer te steken. Ze zijn allemaal terug in de remake van de klassieke Prince of Persia die vandaag is uitgekomen op de iPad. Prince of Persia Classic HD is een platformer van het zuiverste soort: je bekijkt het van de zijkant, moet sprongen uiterst nauwkeurig timen en de dood loert overal. Gelukkig is er ten opzichte van het origineel ook een modus toegevoegd waarbij je het spel niét in een uur hoeft te halen.


Een uur lijkt een bijzonder korte spelduur voor een game, maar bedenk wel dat je in de zogenaamde Time Attack-modus alles goed moet doen in het duizelingwekkende paleis waarin je als Arabische prins moet zien te overleven. Prince of Persia Classic HD sprongJe zal veel tijd kwijt zijn aan verkennen, het leren kennen en ontwijken van gevaren en het pareren van tegenstanders. Als je dood gaat, moet je onverbiddelijk een stuk opnieuw proberen. Maar als je denkt dat de Time Attack-stand lastig is, heb je nog geen kennis gemaakt met de Survival-modus. Daarin moet je het spel in een uur uitspelen en mag je geen enkele keer doodgaan – een bijna onmogelijke taak.

Gelukkig er is ook een Normal-modus, waarin je wel de tijd hebt om het paleis te doorkruisen. Prince of Persia vallende ondergrondBovendien zijn er dan allerlei checkpoints waar je naar terugkeert als je overlijdt, zodat je niet een klein uur opnieuw hoeft te spelen. De stand geeft je ook wat meer de gelegenheid te genieten van de prachtige beelden van Prince of Persia Classic. De kleuren en de benauwdheid van sommige ruimtes zetten een soms beklemmende sfeer neer, terwijl het spel je op andere momenten weer verrast met doorkijkjes naar buiten.

Hoe uitdagend het spel ook mag zijn, dankzij een ietwat onwennige maar onder de knie te krijgen besturing tover je de fraaiste capriolen uit de hoge hoed en maak je soms een nog mooiere sprong dan je zelf verwachtte. Het zijn die momenten die Prince of Persia Classic HD máken.

Downloaden: Prince of Persia Classic HD (€2,39)

https://www.youtube.com/watch?v=V_vx-0DdhGE

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.