AirPods en iPhone gebruiker

Met deze 7 apps blijf je eindeloos bellen #adv

Bellen? Ja, dat doen we nog steeds. Maar wel op een heel andere manier dan vroeger. Met de apps die we in deze round-up bespreken ben je altijd bereikbaar, maar je hebt er geen belminuten voor nodig. Je belt namelijk met data. Bye-bye, belbundel!

Vooral jongeren bellen steeds minder en áls ze het doen gebruiken ze niet meer de traditionele telefoonfunctie. Wel zo makkelijk. Je hebt namelijk keuze genoeg uit apps waarmee je kunt bellen en de gesprekskwaliteit is vaak een stuk beter. Je kunt tijdens het bellen ook nog handige dingen doen, zoals elkaar een linkje van een video toesturen. En apps zijn ook perfect als je beste vriend of vriendin een tijdje in het buitenland zit. Het maakt namelijk niet uit of je met je oma een dorp verderop belt, of met iemand aan de andere kant van de wereld. Data is data en het maakt niet uit hoe je het gebruikt.

Dit artikel wordt je aangeboden door Tele2. Lees onze disclaimer

Grote kans trouwens dat je veel van deze apps al op je toestel hebt staan en dat je ze dagelijks gebruikt. Maar misschien wist je nog niet dat je er ook mee kunt bellen. Beter nog: steeds meer apps op de iPhone werken met CallKit en dat betekent dat je een app zoals Snapchat niet eens meer hoeft te openen om een telefoontje te kunnen beantwoorden. Dus waarom zou je dan nog een aparte belbundel afsluiten,? Het geld dat je daarmee bespaart kun je bij Tele2 mooi gebruiken voor nog meer only data!

#1 Telegram

Pssst, zullen we je een geheimpje verklappen? Je kunt met Telegram versleuteld bellen, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Zo blijft alles super secret. Blader naar een vriend, tik op het telefoonicoon en er wordt een beveiligd gesprek tot stand gebracht. Zo kunnen je ouders niet meeluisteren, maar ook hackers niet.

#2 WhatsApp

Oké, het kan natuurlijk gebeuren dat je wat Android-gebruikers in je vriendenkring hebt. Ook dan is er niets aan de hand, want WhatsApp heeft iedereen. Maar dan ook echt IE-DE-REEN, van je docent op school tot de trambestuurder. Al hebben we geen idee waarom je die zou willen bellen.

#3 Facebook Messenger

Heel veel van je contacten zullen waarschijnlijk Facebook hebben en dan is gebruik van de Messenger-app nog maar een kleine stap. Met Messenger verstuur je vooral tekstberichten. Maar hee, da’s handig: je kunt er al heel lang mee videobellen en audiobellen, zowel via Wi-Fi als via mobiel internet.

#4 Snapchat

Vind je dat Facebook meer iets is voor oudere mensen, dan kun je ook gewoon bellen met Snapchat. Het bellen werkt op dezelfde manier als bij een gewone telefoon-app, maar er is wel een verschil. Je kunt bij groepsgesprekken ook ervoor kiezen om alleen maar mee te luisteren. En ook handig: als de afstand tussen je telefoon en je oor te groot wordt, schakelt Snapchat automatisch over op de speaker. Snapchat is een van de apps die gebruik maakt van CallKit, dus je hoeft niet eens meer naar de Snapchat-app te gaan om een telefoongesprek te beantwoorden.

#5 Instagram

Alles wat Snapchat doet, doet Instagram ook. Dus ben je niet van het snappen, dan kun je ook met je Insta-vrienden videobellen. Aan audiobellen wordt gewerkt, maar dat kan niet lang meer duren. Handig is ook dat je tijdens het kletsen gewoon kunt doorgaan met bladeren, liken en reageren.

#6 FaceTime Audio

Als je aan FaceTime denkt, dan denk je misschien vooral aan bellen met je oma. Maar je kunt er veel meer mee! Je kunt er ook audiogesprekken mee voeren. Hebben vrienden een iPhone of iPad, dan weet je zeker dat ze ook FaceTime hebben.

Skype met end-to-end encryptie

#7 Skype

Oké, erg hip is het niet, maar Skype is er wel vanaf het allereerste begin bij. Skypen is een werkwoord geworden en iedereen weet wat je ermee bedoeld. Ook zakelijk wordt het veel gebruikt. Je kunt ermee videobellen, maar als je haar niet leuk zit kun je er ook gewoon mee audiobellen vanaf je desktop, tablet of smartphone.

Drop je belbundel, ga only data

Ook bellen met data? Bij Tele2 hoef je niet te betalen voor iets wat je niet gebruikt. Je bent dus niet verplicht om een belbundel af te sluiten, als je liever belt met apps. En moet je toch een keer via de normale telefoonlijn bellen, dan kan dat natuurlijk tegen een vaste lage prijs per minuut. Zo kun je echt bellen op jouw manier.

Drop je belbundel en ga Only Data bij Tele2.nl.

Advertisement

Dit artikel wordt je aangeboden door Tele2. Lees onze disclaimer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2018, 15:50