Zodiac DAC is dure maar schitterende DA-converter voor de iPad

De Zodiac Gold is een dure maar stijlvolle DAC waarbij je via de iPad naar Lossless-bestanden kunt luisteren. De DA-convertor kost 3.500 euro maar er is ook een goedkopere uitvoering voor 1.600 euro.

dac-ipad Een echte audiofiel wil natuurlijk graag analoog naar zijn muziek luisteren en de Zodiac DA-convertor maakt dit op een stijlvolle manier mogelijk. Goedkoop is de DAC echter niet: je betaalt maar liefst 3.500 euro voor dit iPad-accessoire. Daarvoor krijg je een DA-convertor waarbij je de iPad via USB moet aansluiten. Boxen worden helaas niet meegeleverd.

De Zodiac Gold DAC maakt het mogelijk om met 384 kHz te luisteren naar audio-bestanden. Dit komt omdat de iPad via USB wordt aangesloten. Hiervoor wordt wel aangeraden om geen MP3’s te gebruiken maar Lossless-bestanden. Het sample-rate wordt aangegeven op de DAC via een LED-display. Ook wordt een handige afstandsbediening meegeleverd.

De Zodiac Gold is voor 3.500 euro te koop op de website van Antelopeaudio. Er is ook een goedkopere versie voor slechts 1.600 euro gemaakt van metaal. Jammer genoeg moet je wel nog een extra versterker erbij kopen wil je je eigen boxen aansluiten. Nu kan je alleen een hoofdtelefoon aansluiten. Daardoor is de Zodiac Dac niet echt een universele oplossing.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2012, 9:00
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.