WWDC-banner toont peer-to-peer functie: ‘Defeat thy neighbor’

Op de WWDC is een banner opgehangen, waarin de peer-to-peer functionaliteit in iPhone OS 3.0 wordt getoond. Daarmee kun je bijvoorbeeld
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wwdc peer to peer
Eén van de nieuwe functies in iPhone OS 3.0 is de peer-to-peer functionaliteit, waarbij je een connectie tussen twee iPhones kunt maken om bijvoorbeeld multiplayer-games te maken. Op de WWDC is een banner geplaatst, die aandacht vraagt voor deze nieuwe functie.

Zonder Wi-Fi of kabel kun je straks visitekaartjes, scores en andere zaken met elkaar uitwisselen. Het werkt via Bluetooth met behulp van Bonjour, waarbij het niet nodig is om de gebruikelijke pairing van Bluetooth uit te voeren. De iPhone herkent automatisch of er medespelers in de buurt zijn, zodat je een potje multiplayer kunt gamen met de buurman.

Afgelopen maart kregen we voor het eerst een glimp van de nieuwe functie te zien. Bij de PSP en Nintendo DS kun je met een aparte module multiplayergames spelen. Dat werkt echter alleen wanneer beide personen dezelfde game hebben gekocht. Een paar dagen geleden waren er geruchten, dat het bij de iPhone misschien mogelijk wordt om games uit te wisselen met vrienden. Dat zou een uitkomst zijn; terwijl je een vriend uitnodigt voor een multiplayer-game krijgt deze meteen de beschikking over de game zonder meteen te hoeven kopen. Het is maar een idee.

Foto: via Mac-Essentials

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:38
Categorieën Apple, iDevices, Round-up

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.