Touchscreen van BlackBerry Storm werkt met één grote knop

De BlackBerry Storm is de eerste BlackBerry met volledig touchscreen. Maar de gebruikte technologie is nogal apart: één grote knop achter het scherm die de aanrakingen afwikkelt.

blackberry stormVorige week waren we uitgenodigd om de BlackBerry Storm te komen bekijken, die vanaf vandaag via Vodafone te koop is. Toen viel ons al op, dat de bediening via het touchscreen van de Storm toch iets… anders is dan we bij de iPhone gewend zijn. We weten nu waarom. Phonewreck haalde de Storm uit elkaar en ontdekte het geheim: de achterplaat van het scherm drukt op een enkele microswitch, zodat de werking afhankelijk is van één grote knop achter het scherm.

De BlackBerry Storm is opzienbarend omdat het de eerste BlackBerry met touchscreen en zonder fysiek toetsenbordje is. Dat het besturingssysteem minder snel reageert dan we op de iPhone gewend zijn wordt veroorzaakt door een trage Qualcomm MSM7600-processor, die in z’n eentje alle processen op de telefoon moet afhandelen. Waarmee we natuurlijk helemaal niet wilen zeggen dat de BlackBerry Storm een slecht apparaat is. Hij is alleen… anders.

Meer info: PhoneWreck via Gizmodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2008, 19:36
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.