Steape belooft ontwikkeltool voor vijf mobiele platformen

Steape is een nieuw Nederlands ontwikkeltool, waarmee je in één keer applicaties kunt maken voor alle vijf mobiele platformen: Symbian, iPhone, Android, Windows Mobile en Symbian.

steape logoAls ontwikkelaar sta je voor de keuze voor welk mobiel platform je applicaties gaat maken. Mobile, Symbian en BlackBerry waren altijd een logische keuze, maar nu iPhone OS en Android erbij zijn gekomen, wordt het een stuk moeilijker. iPhone-bezitters zijn mobiele grootverbruikers, waardoor je er als ontwikkelaar niet meer omheen kunt. Wat te doen… een webapplicatie maken die er in elke mobiele browser goed uitziet? Of Voor elk platform een aparte native applicatie maken? Vandaag is er een nieuw Nederlands ontwikkeltool gelanceerd, waarmee je voor alle vijf mobiele platformen applicaties kunt maken.

Via een webportaal bouw je met drag-and-drop een toepassing, waarna Steape je native applicaties levert: .ipa voor de iPhone, .cab voor Windows Mobile, .apk voor Android, enzovoort.

Je kunt Steape op twee manieren gebruiken: via een zelfbedieningsconcept op de website of als managed service, waarbij de applicatie op basis van specificaties van de klant wordt gemaakt. Natuurlijk is het met zo’n universele aanpak niet mogelijk om echt van de unieke (hardware)eigenschappen van een mobiel platform te profiteren. De applicatie zal er op elk mobiel platform dan ook ongeveer hetzelfde uitzien, maar dat zou juist de kracht van Steape moeten zijn: dat je met het eenmaal definiëren van je app meteen vijf applicaties kunt maken. Ze beloven daarmee 95% van de smartphonemarkt te kunnen bedienen.

Wie meer wil weten kan een technical whitepaper (PDF) lezen of een testaccount aanmaken. Op de website van Steape is ook een video te zien, waarin alles wordt uitgelegd.

Als er ontwikkelaars zijn, die er al mee aan de slag zijn geweest, horen we natuurlijk graag hun ervaringen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2009, 19:27
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.