Robotknuffel Furby komt terug met apps en Siri-communicatie

Furby, het robot-knuffelbeest uit de jaren 90, komt terug. Hasbro heeft een nieuwe Furby gemaakt, die met apps werkt, met Siri communiceert en ook met de iPad interactie heeft.

furby ipadVeertien jaar geleden bracht spelletjesfabrikant Hasbro de Furby uit. Het robotspeelgoedje kon praten en bewegen en was een groot verkoopsucces. Goed nieuws voor de fans is dat Hasbro plannen heeft om de Furby vanaf september weer op de markt te brengen, maar dan in een totaal vernieuwde variant: eentje die met Siri kan praten en waarvoor allerlei apps te krijgen zijn. De nieuwe Furby gaat 60 dollar kosten en heeft LCD-lampjes die dienst doen als ogen en reageren op muziek. Furby kan ook reageren op verschillende stemmen en weet wanneer hij met een mens of met een andere Furby te maken heeft.

Een sensor helpt Furby om te bepalen of ‘ie op z’n kop hangt, waarna hij op een passende manier reageert. Furby gaat na twee minuten in slaapstand, maar als je snel het zwijgen wilt opleggen kun je ook de batterijen verwijderen. De robotpop heeft lerende eigenschappen en reageert onverwacht. Sterker nog, Furby heeft meerdere persoonlijkheden waardoor je nooit weet in welke bui hij is. Qua technologie is Furby erop vooruit gegaan, maar of het net zo’n grote hit wordt als in de jaren negentig, valt nog te bezien. Met de mobiele apps kun je spelletjes doen of begrijpen wat Furby zegt in z’n eigen taal. De sensoren worden door aanraking bediend en via hoge frequentie-audio kan Furby communiceren met een iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juli 2012, 19:52
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.