Proview: ‘Schikking met Apple waarschijnlijk’

Proview en Apple zijn volgens Proview's advocaat bijna tot een schikking gekomen. De prijs van de schikking staat nog ter discussie. Proview beschuldigt Apple van misbruik van het handelsmerk 'iPad', die het bedrijf in 1998 al gebruikte.

Proview iPadDe advocaat van aanklager Proview heeft aan Associated Press laten weten dat er op het moment wordt onderhandeld over een schikking met Apple, die volgens de advocaat waarschijnlijk door beide partijen geaccepteerd zal worden. Volgens de advocaat wilde Proview al vanaf het begin van de zaak schikken met Apple, maar bestond er onenigheid over het betaalde bedrag binnen de schikking.

Apple stelt dat nooit bewust misbruik te willen maken van andermans handelsmerken. Proview zou volgens Apple echter proberen om geld te vangen voor een handelsmerk waar al voor betaald is, omdat het bedrijf schulden wil afbetalen.

Apple en Proview zijn in een rechtszaak verwikkeld over het handelsmerk ‘iPad’. Proview zegt dit merk al lange tijd in handen te hebben, gezien zij in 1998 al een computer genaamd de iPad in China uitbrachten. Proview stapte naar de rechter met de eis dat de verkoop van de iPad stop werd gezet. Dat verbod werd in verschillende winkels gehandhaafd tijdens de loop van de zaak. Korte tijd dreigde de rechter ook de export naar bijvoorbeeld Nederland tot een halt te roepen, maar dit was volgens de douane niet te handhaven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2012, 11:17
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.